Реклама / Ads
1| 3824 |11.11.2018 НОВИНИ

МВР: Възстановено е движението по магистралите и пътищата в страната

.
В централната част на София движението на автомобили е възможно.
Няма регистрирани случаи на насилие между полицаи и протестиращи, съобщават от МВР. Остават затрудненията за пътуване единствено по главен път Е-79. Главеният път беше блокирано повече от 7 часа.
 

Възстановено е движението по магистралите и основните пътища в страната, след като днес в различни райони имаше временни затруднения заради протестни действия, съобщават от Главна дирекция "Национална полиция", цитирани от пресцентъра на МВР.

 

Остават затрудненията за пътуване единствено по главен път Е-79. Главеният път беше блокирано повече от 7 часа. Протестиращи са блокирали пътя на входа на Благоевград в посока Симитли, където няма възможност за пренасочване по алтернативен маршрут. Блокада има и в района на ГКПП-Кулата.

 

„Никъде, в цялата страна, колегите от полицията не са използвали физическа сила и полицейска техника, въпреки че на много от местата имаше провокации. От едната страна бяха протестиращите, а от другата гражданите, които се прибираха в края на неделния ден. Недопуснахме нарушения на обществения ред или стълкновения между протестиращите”, каза Христо Терзийски, директор ГД „Национална полиция”.

 

 „При блокирането на движението на „Орлов мост” е имало лек инцидент с преминаващ автомобил. ПТП-то е леко, на човека му няма нищо, прегледан е в ИСУЛ. Единствените леки инциденти бяха запалването на двете димки на пл. „Народно събрание”, но груби нарушения няма” заяви Иво Иванов, директор на СДВР.

 

МВР призовава гражданите да се съобразяват с разпорежданията на полицията и да не допускат нарушения на обществения ред. Протестът е разрешен до 21ч., за следващите дни официално заявени протести няма.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 13005 |10.11.2018 Йончева към Камарата на строителите: Ще напусна НС, ако качеството на магистралите отговаря на изискванията . 7| 7365 |10.11.2018 Протестиращи срещу ниските доходи и пенсии блокираха движението по булевард „Дондуков” . 2| 3815 |07.11.2018 Протестиращите майки блокираха движението около паметника на Левски в София . 0| 3779 |07.11.2018 Христо Проданов: Проверката на магистралите е и за превенция на корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads