Реклама / Ads
10| 4782 |19.12.2011 НОВИНИ

Вдигат нов дом за несретниците на отец Иван

.
Отец Иван и обитателите на сградите към неговата църква скоро ще се сдобият с нов дом. Това стана ясно след срещата на Регионалното министерство и свещеника.
 

  

Припомняме, че приютът на отец Иван в Нови хан беше заплашен от събаряне, защото сградата е строена без документи и разрешителни.  След срещи с ДНСК и регионалното министерство се стигна до компромисното решение сградата да не се събаря веднага, като се търси начин живеещите в нея да получат подслон.

Отец Иван е купил имот в местността Побит камък край Нови хан, а Софийската митрополия е превела 9000 лв. за таксата за промяна на предназначението на терена. Там ще бъде изградена нова сграда за нуждаещите се семейства.

„Нищо няма да се събаря, преди да построим”, подчерта отец Иван. 

Министерството на регионалното развитие е  поело ангажимент да придвижи документацията. Теренът има одобрен устройствен план. Необходимо е да се съберат документи.

"Имаме осигурени 8 фургона при необходимост за настаняване. 15 души от дома могат да бъдат настанени в защитени жилища", заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и допълни, че в министерството имат готовност да организират и национална кампания за събиране на средства за построяването на дома.

Държавата ще дари безвъзмездно на фондацията на отец Иван и терен от 78 дка в Ихтиман. Земите са били на бившите Строителни войски. Намират се в гориста местност и са подходящи за земеделска дейност.

"Мястото в момента няма водопровод, канализация и ток. Имаме процедура по подготовка на документацията", обясни министър Лиляна Павлова.

Освен това в София ще бъде отворен и офис в София със секретар, който да координира работата между институциите и фондацията на отец Иван.

„Бог ще ни помогне. Това, което сме предприели ще се реализира. Смятам, че ще направим един образцов дом. Длъжни сме да помагаме на бедните хора. Всичко върви добре. Децата са спокойни. Животът си тече при нас мирно и спокойно”, каза свещеникът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5860 |01.12.2011 Вдигат пенсионната възраст само на 3-та категория . 13| 4999 |24.11.2011 Вдигат 10 пъти наказанието за лекарска грешка . 27| 5436 |16.11.2011 Вдигат с година пенсионната възраст от 2012? . 37| 5773 |07.11.2011 Вдигат възрастта за пенсия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads