Реклама / Ads
4| 4839 |24.04.2008 НОВИНИ

Ведомството на Етем - това ще е наименование на министерство

.
Министерство на извънредните ситуации ще се преименува на ведомството, оглавявано от вицепремиера и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем.
 

Това е записано в проекторешението, с което премиерът днес ще предложи на Народното събрание за одобрение структурните промени в кабинета. Вероятно той ще обоснове защо преименува Министерството на държавната политика при бедствия и аварии и дали въпросната редакция в наименованието на ведомството ще бъде последвана от преминаването и на противопожарната служба под шапката му.

Пред депутатите премиерът ще аргументира и останалите структурни и персонални промени в Министерски съвет. В проекта за структурни промени се предвижда също броят на вицепремиерите да нарасне от трима на четирима, а Министерството на земеделието и продоволствието да се нарича отсега нататък Министерство на земеделието и храните. Новите министри са записани във второто проекторешение, което трябва да бъде одобрено от мнозинството.

Право на изказвания по промените в изпълнителната власт ще имат всички парламентарни групи. След като бъдат избрани, новите министри ще положат клетва в пленарната зала. Заедно с вицепремиера, отговорен за работата с еврофондовете - Меглена Плугчиева, като нови членове на кабинета ще се закълнат Михаил Миков – в качеството му на министър на вътрешните работи, д-р Евгений Желев - на здравеопазването, на отбраната Николай Цонев от квотата на НДСВ и на земеделието и храните - Валери Цветанов, предложен от ДПС.

Кабинетът имал много голям шанс да заработи по-динамично и целенасочено, а дали това ще стане, се очаква в следващите дни, заяви по БНР Станимир Илчев, говорител на НДСВ и заместник-председател на парламентарната група. Илчев отчете, че е  нужно да се преподредят приоритетите на кабинета, защото той е длъжен да  заработи по доста по-различен начин. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5071 |23.04.2008 Първанов пред студенти: Престъпните босове в затвора! . 3| 5125 |23.04.2008 Арестуваха двама за незаконни залагания по интернет . 468| 9897 |23.04.2008 Камен Пенков подаде оставка все пак . 12| 4967 |23.04.2008 Георги Първанов: новите министри ще засилят кабинета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads