Реклама / Ads
6| 4994 |29.10.2014 НОВИНИ

Вежди Рашидов погна Искров в парламента

.
Вежди Рашидов Източник: Булфото
Кой позволи на КТБ да рухне? Защо тази банка рухна? Кой краде парите на българския данъкоплатец? Къде е държавата, която трябва да защитава българските граждани?
 

Всички тези въпроси постави народният представител от ГЕРБ Вежди Рашидов пред управителя на БНБ Иван Искров и останалите членове на Управителния съвет на националната ни банка, които са на изслушване пред временната парламентарна бюджетна комисия.

 

Припомняме, още от поставянето на КТБ под специален надзор Рашидов не скри големите си депозити в кризисната банка и многократно обвини БНБ за това, че ще загуби парите си, пише нюз.бг.

 

„Моите пари ги оставете. Хала да са ми. Ковчег джоб няма. Пак ще си ги изкарам", заяви днес Рашидов и потърси отговори на няколко питания, сред които открои - „Кой ще отговаря за това, че се застраши националната сигурност?".

 

Герберът поиска да разбере още коя е институцията у нас, която раздава лицензи на българските банки, коя е институцията, която трябва да прави надзора и да наблюдава лихвените проценти.

 

„Колко години БНБ не е питала за високите лихви в КТБ?", пита още Вежди Рашидов и добави - „Или сте чакали ние вложителите да правим това нещо и да ви вършим работата".

 

Кризата в КТБ, по думите на депутата, е един прецедент в европейската банкова система, една атака и нападение върху българска банка, където има много ощетени български граждани.

 

„Как така толкова дълго време позволихте да разхлабите банковата система, а сега да ми обяснявате, че е стабилна?", продължи с питанията герберът.

 

Той обяви, че в момента разполага с информация за това кои хора имат кредитни карти от КТБ и са си ги харчили, както и данни за политици, които са ползвали средства от банката.

 

„Ние мълчим, защото още не можем да го докажем", обясни Вежди Рашидов.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 9051 |22.10.2014 В. Рашидов: Някой в момента краде парите на вложителите в КТБ . 47| 11528 |18.10.2014 Вежди Рашидов: Помнете ми думата – ще се ликвидират банки . 25| 5224 |14.10.2014 В. Рашидов: Борисов да се споразумява и с Дявола за правителство . 39| 6080 |10.10.2014 Рашидов: Недостойно е пудел да лае срещу каракачанка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads