Реклама / Ads
12| 6342 |29.06.2014 НОВИНИ

М. Велчев:Губят тези, които прекратяват срочните си депозити

.
Каквото и да се е случило досега с банките, никой няма да загуби нито лев от влоговете си. Казвам това, защото съм сигурен в това. Единствените, които ще загубят нещо от парите си това са хората, които ще си прекратят срочните депозити и ще загубят лихвата си. Залагам репутацията си на тези твърдения. Това каза бившият министър на финансите в правителството на Симеон Сакскобургготски Милен Велчев в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия.
 

В рамките на тройната коалиция сме обсъждали такова стечение на обстоятелствата и сме били на едно и също мнение, че не трябва да се допуска банка да фалира и вложител да загуби парите си. Ако това се случи би се загубило доверието към банките и доверието към правителството. Това не бяха разсъждения в конкретен случай, а по принцип какво да правим в бъдеще, ако се случи такова нещо. За щастие това не се случи. Знам, че имаше консенсус и съм убеден, че подобен консенсус има и сега. Никой сериозен политик няма да остави хората да преживеят събитията от ‘90-те години, коментира Милен Велчев.

БНБ постъпи адекватно и предотврати по-големи сътресения. Няма много инструменти централната банка в подобна ситуация. Сега Законът за БНБ забранява тя да финансира търговски банки. За разлика на Федералния резерв на САЩ, където могат да се печатат колкото трябва пари, тук не е така. Паниката е основният източник на проблема, особено във втория случай. Прословутите смс-и не биха могли да притеснят една институция. Паниката се създава от много фактори - от непремерено говорено на политици и от бездействие на политици. Политиците трябва да си мерят думите, категоричен е Велчев. Надявам се, че всички са си научили урока, смята той.

Като партия с последни сили трябва да направим нещо на близките парбаментарни изброи.Тава бе коментарът на Милен Велчев за това, дали НДСВ ще се закрие. Той призна , че се чува с Царя и ще предаде поздравите на Кеворк до Симеон, който го покани в предаването си, за да не излъчва само архиви.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 4795 |19.06.2014 Станишев: ПЕС ще води преговори с приоритетни политики, които ще защитава . 27| 5926 |06.05.2014 Цветанов:Поддържаме политики, които създават работни места . 1| 5532 |26.04.2014 Съседка на пребития Харизанов: Нападнали са го тези, които е измамил! . 37| 5101 |17.04.2014 Ние сме единствените, които могат да победят ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads