Реклама / Ads
27| 5302 |28.01.2009 НОВИНИ

М. Велчев: Кандидатурата на Паси и коалицията-полезни за страната

.
С. Паси - генерален секретар на НАТО и сегашното управление са полезни за България, обобщи зам.-шефът на НДСВ, който уточни, че жълтите не изнудват коалиционните си партньори, но искат избори в 1 ден.
 

 

Кандидатурата на Соломон Паси за генерален секретар на НАТО е силна, той може да претендира с право за този пост, обяви по БНТ заместник-председателят на НДСВ Милен Велчев. Той не направи догадки дали кандидатурата на Паси ще получи единодушна подкрепа от коалицията, но изрази надежда колкото се може повече българи да кандидатстват за такива постове, за да може и повече да се говори за България. Frognews.bg напомня, че председателят на парламентарната комисия по външна политика Соломон Паси е предложението на НДСВ за нов генерален секретар на НАТО. Той е посочен единодушно от партията си, а кандидатурата трябва да бъде одобрена от правителството. След това трябва да бъде официално издигната, а решението на министрите от НАТО ще се вземе на Срещата на върха през април, която ще се проведе едновременно в Германия и Франция. Сред възможните претенденти за поста са и външният министър на Полша Радослав Шикорски, датският премиер Андерс Фог Расмусен, канадците Питър Маккей (министър на отбраната) и Джон Манли (бивш външен министър) и бившият британски министър на отбраната Дес Браун.

Милен Велчев коментира още, че настоящето управление било полезно за страната ни и можело да доведе до резултати. Що се отнасяло до поведението на НДСВ, то нямало да се мотивира от това дали управлението ще оцелее без жълтите или не. Според него било погрешно политиката да се прави чрез изнудване и заплахи, нещо, което по всяка вероятност коалиционни партньори  много често са правили помежду си. От НДСВ обаче не прилагали подобни методи; те боравели със силата на аргументите.

По темата за двата вида избори в един или два дни, Велчев отбеляза, че това не било каузата на за цял живот на НДСВ, но все пак било по-добре те да се проведат в един ден, за да се разчита на висока избирателна активност, но и да се спести на обществото излишен разход. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 4934 |20.12.2008 Б. Велчев: Преходът приключва, бавно си отиват и мутрите му . 25| 5068 |05.12.2008 Борис Велчев: Нужни са ни инициативност и агресивност . 17| 5586 |29.08.2008 Б. Велчев: Престъпниците - ясни; доказателства - още няма . 13| 5016 |08.08.2008 Милен Велчев: Рискуваме ЕК да спре окончателно парите по САПАРД

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads