Реклама / Ads
6| 4946 |11.02.2010 НОВИНИ

Б. Велчев: Можем да търсим връзка Трактора - Наглите

.
Борис Велчев Източник: Вяра Йовева
"Не ми е известно да има връзка между Алексей Петров и предишната престъпна група за отвличания, но видяхте, че има лица в двете престъпни групи, които се припокриват, така че в някакъв смисъл връзка сигурно може да бъде търсена".
 
Това каза тази сутрин пред журналисти главният прокурор Борис Велчев. Той каза, че е работил заедно с Петров по няколко акции, без да посочва кои са те.


Магистрат номер 1 не успя да разбере въпроса, дали има някой зад Алексей Петров и затова остави това журналистическо любопитство без отговор. Велчев отказа до коментира и твърденията на Едвин Сугарев, че Алексей Петров е свързващо звено между мафията и държавните институции. "Ако има по-горни нива, ще научите”, каза Велчев, който бе категоричен, че не коментира трети лица.

На въпрос, дали е открита незаконна архивна документация при проверки на офиси в басейна „Спартак”, Велчев каза: „Нали разбирате, че и да е открита, най-малкото сега мога да коментирам това, но аз такава информация нямам”.
На въпрос Алексей Петров бил ли е ръководител на тази организирана престъпна група, Велчев посочи, че е твърде рано да се говори за това, тъй като разследването е на няколко дни. Престъпната дейност на групата е твърде обемна, така че да видим какво ще излезе накрая, каза той.
„Там където сме работили с Алексей Петров, нямаме основания да бъдем недоволни от него и трябва да бъдем справедливи, но едното няма нищо общо с другото”, посочи Велчев .

По повод коментарите в чуждестранни медии, че не се залавят „големите риби“ от подземния свят, Велчев заяви, че е много е лесно да се дават коментари отстрани. „Никой не може да бъде прибран по силата на подозрения. Трябва да има сериозни, документирани доказателства“, допълни още главният прокурор.

Междувременно стана ясно, че следи от престъпленията на арестувания като лидер на организирана престъпна група Алексей Петров се търсят в документацията на "Лев корпорация".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 4776 |26.01.2010 Касим Дал: Ще търсим справедливост от ЕС . 8| 5185 |25.01.2010 Б. Велчев: Престъпността вече не е чисто криминална и бандитска . 2| 5019 |13.01.2010 Агджа ще говори за българската връзка в стрелбата по папата . 3| 4756 |07.01.2010 Б. Велчев: Не знам кой е убил Боби Цанков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads