Реклама / Ads
28| 5467 |23.02.2014 НОВИНИ

Кр. Велчев: Напусне ли Борисов, аз съм следващият

.
Красимир Велчев Източник: Булфото
Не е морално народни представители да излязат от една партията, за да станат независими. Депутатът бе категоричен, че не е познавал добре повечето от досега напусналите партията, а Ивайло Московски няма да напусне парламентарната група, защото добре го познава.
 

Това каза Красимир Велчев от ГЕРБ в предаването „Всяка неделя". Онзи ден си говорихме с Московски, защото е много некоректно, когато се използва дадено име, за да се лансира нещо. Той се притесни, защото трябваше да навлезе в обяснителен режим, че няма намерение да напуска", добави Велчев.

Той коментира още, че според него подкрепата на парламента от страна на Волен Сидеров се крепи въз основа на финансови средства, с които лидерът на „Атака” осребрява времето прекарано в парламента. „Най-интересното е, че когато сме в тесен кръг се водят съвсем нормални разговори, но Сидеров се променя, когато се появи пред по-голяма група от хора. Той се държи така както избирателите му се държат - той търси такъв електорат", каза още той.

„ГЕРБ не се разпада и не може да се разпадне. Неправилно се лансира идеята, че пет човека са напуснали партията - при нас двама от тези излязоха от целия парламент, а не просто от групата", добави Велчев.

„Цветанов има своята роля в изграждането на структурата, но може би в повечето случаи се преувеличава ролята на един човек, за да му се препишат повече негативи. Мисля, че всички неща, които не сме могли да направим, не трябва да се прехвърлят на неговото име. Той е човек, който много работи и не жали време и сили.

Борисов носи отговорността за разлика от други партии, в които се прехвърля отговорността. Лидерската партията има много недостатъци, но и предимства. В нашия случай основният недостатък е, че ако нещо се случи с лидера ударът по партията ще бъде много тежък и не знам как ще просъществува. Ако стане така, че Борисов напусне ГЕРБ, аз ще съм следващия, който ще си тръгне, уточни депутатът. Предимството е, че се знае кой носи отговорност. Борисов отнася цялата отговорност. Той никога не бяга от нея", заяви Красимир Велчев.

„От 10 ноември насам не са излъчвани силни лидери в БСП. Луканов го ликвидираха, защото беше много силен лидер. Вътре в партията се страхуваха от него, така както в момента се страхуват от Първанов. БСП не е лидерска партия. Не съм съгласен, че Станишев е лидер на БСП", коментира той ситуацията в партията на социалистите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 11644 |16.02.2014 Люба Кулезич призова Сидеров да напусне парламента . 10| 5279 |12.02.2014 Б.Велчев: В прокуратурата няма преписки за Цацаров и Сарафов . 105| 5846 |30.01.2014 Борисов, удивен: Откъде Местан знае, че пускам Цветанов по бобслея? . 37| 5395 |16.01.2014 Борисов, ужасен: Сега тук ще стане български Уотъргейт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads