Реклама / Ads
10| 4603 |18.04.2010 НОВИНИ

Б. Велечев: Събира се информация за атентат срещу Цветанов

.
Борис Влечев
Исками се да кажа, че сянката на Красьо Черния не витае над Висшия съдебен съвет, но сянката му не е отминала. Остават подозренията за въздействието на този човек върху магистратите. Това обяви в предаването “На четири очи” по Нова телевизия главният прокурор Борис Велчев.
 

Той потвърди думите на вътрешния министър Цветан Цветанов, че в съдебната система има октопод и през изминалите 20 години влианието на организираната престъпност там се чувства. Борис Велчев бе категоричен, че политическите обвинения на опозицията, че се превръщаме в полицейско-прокурорска държава нямат никакви основания и са чисти спекулации.
Нямало такива признаци, а партиите реагирали първосигнално.

Главният прокурор потвърди, че енергията на МВР срещу мафията е полезна за българското общество. Според него през последните месеци шефът на МВР Цветан Цветанов си е създал много силни врагове и има сериозни основания да вземе адекватни мерки за сигурността си. Велчев потвърди, че се събира информация за готвен атентат от килиите на “Октопода” срещу вътрешния министър, но отказа да отговори дали има вече такива данни. Борис Велчев потвърди, че Алексей Петров – Трактора, вече е разпитван за убийството на военния прокурор Николай Колев, но предшественикът му Никола Филчев все още не е давал показания.

По повод обвиненията на лидера на БСП Сергей Станишев към прокуратурата, Велчев атакува, че до сега нито един премиер не е влезнал в кабинета му със сигнал срещу негов министър. Борисов направи единствено изключение, каза той. Главният прокурор потвърди, че ако има основание срещу Станишев ще бъде повдигнато обвинение за престъпление, но това ще реши наблюдаващият прокурор.

В разговора не бяха подминати и актуалните теми за далаверите, свързани с язовир “Цанков камък” и за космическия хонорар от 1,5 млн. лв., взет от лидера на ДПС Ахмед Доган. Първият обвинител в държавата потвърди, че предстои не кратко разследване за строителството на язовира, но бе категоричен, че въпреки твърденията на Христо Бисеров, че никой в държавата няма кураж да повдигне обвинение на Сокола, на него кураж не му липсва, доказвал го е, но никога не е подхождал политически.

Велчев намекна, че от ДПС са подходили прибързано като са обявили, че в деня на самоубийството си преди две години, Ахмед Емин е отишъл в Боянските сараи с твърдото намерение да убие Доган. Около разследването на този случай имало нови обстоятелства, но сериозно преобръщане на делото не можело да се очаква.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6477 |28.03.2010 Юзеирови събират цигани за партия "Отоман" . 4| 4967 |17.02.2010 Имало информация за престъпна дейност на фирма на Ал. Петров . 14| 4667 |13.02.2010 МВР: Не е мястото на секртената информация в басейн . 7| 4710 |23.01.2010 Изтичането на информация е сериозен проблем в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads