Реклама / Ads
35| 5742 |07.02.2011 НОВИНИ

Великов плаши Яне с компромати

.
Яне Янев
Напусналият РЗС Тодор Великов заплаши, че ако Яне Янев, Атанас Семов и Емил Василев – хората, които представляват сега РЗС, не спрат със скандалите, той ще покаже компрометиращи документи. “Документи, които не би трябвало да се намират в касата на един партиен лидер”, загадъчно допълни Великов, но отказа да даде повече информация. Щял да направи това, когато му дойде времето.
 

Според Тодор Великов регионалните координатори на партията са били принуждавани да вършат “нередни неща” от ръководството  - да манипулират подписката за провеждане на референдум за нова Конституция. Той и друг негов съпартиец , подал оставка – Атанас Железчев, дадоха пресконференция, за да кажат “истини” за партията, в чието ръководство бяха доскоро.

Сред истините бе и признанието, че в подписката е фалшифицирана с “лични данни на хора, взети от полиците им към застрахователни компании”. Кои са тези компании, колко точно са и къде се е случвало това не стана ясно. Евентуално – личните данни били предоставени “от недобросъвестни служители”. Великов обеща, че ще го каже, когато му дойде времето.
Информация за манипулациите той получил още докато бил организационен секретар на РЗС. Тогава извикал областния координатор за София Александър Димитров и му направил забележка.

В аудиозаписа, който председателката на парламента Цецка Цачева получила по пощата заедно със сигнала за нередностите в подписката на РЗС, се вижда как се взимат личните данни от застрахователни полици. Точно това се разследва в момента от ДАНС.

Двама настоящи членове на РЗС му се обадили разтревожени, след като чули Яне Янев и Атанас Семов да заплашват, че ще внесат сигнал до прокуратурата как агенти на ДАНС манипулирали подписката. Притеснявали се, че те ще “операт пешкира” за нарушения, които били натискани да правят. Той каза, че им вярва, защото имал сетива да различи кога някой казва истината. Тази сутрин пък Великов разговарял с Бойко Каплански – общински съветник на РЗС от Сандански, братовчед на Яне Янев. Той му споделил, че е разочарован и че въобще не е трябвало да ходи на вчерашното събрание.

Всичко може да се очаква вече, категорични бяха двамата бивши резесари. Железчев дори поиска на Яне Янев да бъде поставена охрана, за да го пази, както се разбра от самия него и провокациите, които може да направи. Това се случи, след като Великов разказа и други пикантни подробности от партийната кухня. По време на избирната кампания през 2009-та Янев го попитал дали няма да повлияе положително на резултата един пътен инцидент с катастрофа. Опасенията на двамата му екс съпартийци са, че сега той може да инсценира нещо подобно, за да хвърли вината върху ГЕРБ.

Консерваторите са се дистанцирали от Яне Янев и вече не поддържат връзки с него, съобщи Атанас Железчев. Разривът настъпил, когато започнали историите с флашките и атаките срещу ГЕРБ. Г-н Янев не оправда очакванията на европейските консерватори и идната седмица Железчев ще ходи в Брюксел, за да поднесе извинения на Джефри ван Орден. Тази партия вече няма бъдеще, отсече Железчев и иронизира Янев, който заел позата на Наполеон, за да води многобройната си армия от 4 депутати и привърженици от 0.4 % да сваля правителството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 6113 |21.01.2011 Борисов: Компроматите са празна работа, която никак не се изплаща . 169| 10553 |14.01.2011 Първанов натискал за "Леденика", Трактора пускал компроматите . 55| 12408 |14.01.2011 Хора на Трактора с нови компромати срещу Борисов . 23| 6615 |13.01.2011 О. Октай: Чакайте кал и компромати срещу Касим Дал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads