Реклама / Ads
0| 4371 |10.01.2018 НОВИНИ

Велков: Ако престъпници целят властта, може да ударят точно при откриването на председателството

.
Славчо Велков
Ако организирани престъпници искат да дестабилизират властта и да покажат слабостта ѝ по време на председателството, ще ударят пак.
 
Това каза експертът Славчо Велков пред  „Нова телевизия". Той анализира ситуацията след трите показни стрелби - по данъчния в края на годината, шесторното убийство в Нови Искър и убийството на бизнесмена Петър Христов.

„И трите случая са различни. Случват се приблизително по едно и също време. Престъпленията са от различен характер. Задава се въпросът дали и трите случая внушават чувство на несигурност, на нестабилност, при положение че последният е обект на особено внимание и на определени европейски медии и се случва точно сега, когато започва българското европредседателство. Дали някой иска да създаде политическа дестабилност, това ще проличи. Ако това е организирана престъпна група, чиято цел е и дестабилизиране, тя ще извърши подобен акт, може би утре, когато всички ще бъдем в Народния театър за тържественото откриване на председателството", коментира Велков.

Славчо Велков изтъкна, че в декларацията от КСНС е било обърнато сериозно внимание, че е нужно усъвършенстване на процеса на противодействието на престъпността, защото има определени слабости.

„Това показва, че след като не успяхме да създадем Национална стратегия за сигурност през 2017 г., по решение на миналия КСНС, следва да се отговори на съвременните предизвикателства срещу сигурността, точно да се идентифицират и да се действа по начин, който да се гарантира ефективно противодействие. Тук ключовата дума е превенция", категоричен бе Славчо Велков.

Народният представител обърна внимание, че решенията на Консултативния съвет по национална сигурност при президента имат и задължителен характер, защото в него присъства ръководството на държавата, независимата съдебна власт, изпълнителната, политическите партии - цялата държава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 16999 |23.12.2017 Прокуратурата отказа да разследва Борисов, бил се объркал, че в парламента има престъпници . 0| 4084 |13.12.2017 Българската наркополитика вреди на децата и произвежда престъпници . 2| 4101 |12.12.2017 Славчо Велков: Ще предложа Борисов да бъде изслушан за СРС-та . 0| 4495 |01.12.2017 Европол арестува четирима български киберпрестъпници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads