Реклама / Ads
7| 9621 |10.02.2020 НОВИНИ

Венцислав Стефанов: Божков няма сам да си направи сепуко

.
Венцислав Стефанов
Как да дава Васил Божков? От къде да дава? Той е арестант. И до колкото знам всичко му е блокирано. Божков е умен човек. Няма да си направи сепуко сам. Не би трябвало нито един от ръководителите на футболни клубове да прибягва до този начин на действие - да кара привържениците си да ходят да протестират.
 

Това заяви президентът на футболния "Славия" Венцеслав Стефанов. Той коментира пред бТВ, че бизнесменът Васил Божков не би рискувал да призовава феновете на "сините" да протестират по време на двете им срещи.

 

"Ако не можеш да се справиш с тази задача, която имаш, по-добре си подай оставката и си търси друга работа, но не да създаваш безредици в държавата. Проблемът при Васил Божков е със стари партньори. Познавам го. Не сме приятели, нито съдружници, но го познавам от дете - умен, интелигентен, много добър математик. Едно време с един негов приятел правеха демонстрации - смяташе 6-цифрени числа, умножаваше и делеше. Нещо, което малко хора могат да го направят. Как по-натам са се развили нещата, не мога да кажа. Сега сме 2020 г. Божков е от 1991-1992 г. в този бизнес. Колко хора минаха и колко правителства? Защо сега изведнъж всичко се изсипва. Може би е трябвало преди това да има някакви ограничения, някакъв ред и нещата щяха да бъдат нормални", каза още Стефанов.

 

"Аз прочетох някъде, че Васил Божков е казал, че е дал за 6-7 месеца 22 млн. лева. Ако аз имам 22 млн. лева, 10 години "Славия" ще я издържам и няма да излезе от шестицата. Гарантирам с главата си. Не мога да си обясня къде потъват тези пари, за къде се дават тези пари. Васил Божков си е хвърлил парите на вятъра. Като прочетох, че е дал 22 млн. за няколко месеца, това ме втрещи. Не мога да си помисля, че такива пари ще изтекат в канала. На кое място е "Левски" сега? Трето? Ние сме на пето с 2 млн. - 2,5 млн. на година", каза Стефанов.

 

Стефанов коментира и изказването си от преди дни, че Димитър Бербатов не е подходящ за президент на Българския футболен съюз, тъй като е предал националния отбор при отказването си през 2010 г.

 

"Когато става въпрос да носиш националния герб, да защитаваш честта на България, и ти кажеш: "Аз се отказвам!", не може да бъдеш друг човек. Това е най-голямата чест - да защитаваш националния герб и да си изплюеш и дробовете на терена. Много е хубаво отстрани да гледаш как други вадят кестените от огъня. Неговата намеса в мачовете, в които се отказа, може би беше решаваща. Защо ще иска да управлява футбола в държавата? Той се отказа да бъде футболист, а иска да бъде шеф. Това е много голяма простотия: Йордан Лечков и България. Защитаваш България, не защитаваш на Йордан Лечков имота!", каза Стефанов.

 

Според него слабите резултати на футболния терен на националния отбор в последните години се дължат на неправилна политика на държавата.

 

"Ние сме надолу след 1995 г., след като мина това поколение, което беше създадено през социализма. Следващото няма база, нямаше начин как да се създадат футболисти. Къде се възпитават хора? В семейството. На 20 години може ли да го формираш като личност? Изключено е! Държавата е абдикирала от спорта от 90-та година. Сега казваме, че ще дадем 3-4-5 милиона на всички федерации. За петанка и за фехтовката са добри пари, но за футбола, баскетбола, волейбола... Това са спортове, които искат много средства", каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 11043 |07.02.2020 Само във Фрог: Разследващи притискат кримки да дават показания срещу Божков . 2| 4712 |07.02.2020 Прокуратурата потвърди, че още не е изпратила искане до ОАЕ за екстрадиране на Божков . 5| 4227 |07.02.2020 Банов ще извърши проверка на колекцията на Божков . 3| 4829 |05.02.2020 Разследват Божков за покушението срещу Манол Велев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads