Реклама / Ads
52| 7541 |24.05.2012 НОВИНИ

Верни на Първанов се поздравяват с: „Честито АБВ”

.
Георги Първанов
Приятели и другари на Георги Първанов му се обаждали да му честитят АБВ-то. Свързвали празника за Кирил и Методий с рухналия безславно политически проект на бившия президент. Някои от най-верните съмишленици на доскорошния кандидат за лидер на БСП дори му предложили да „размрази” проекта и да сформира нова левица.
 
Това споделиха пред Фрог нюз социалисти, противници на Сергей Станишев. Според тях партията отивала към пореден изборен провал и само Първанов можел да спаси положението. Очаквало се до няколко седмици инициативен комитет да поиска от своя водач да поведе истинските леви към победа. Сред най-активните били Кирил Добрев, Румен Петков, ген. Кирчо Киров, Дора Янкова и др., които не искали да признаят победата на Станишев на отминалия конгрес. „Честито АБВ” щяла да е паролата за възраждане на политическата идея за спечелване на властта на следващите парламентарни избори след година и нещо. Не бил изключен съюз с формацията на Меглена Кунева, която имала особено отношение към Първанов. Той бил един от гарантите пред Симеон Сакскобургготски да й се отвори път за кариера към политическите висини.

Имало вече няколко разговора и с ДПС за евентуален съюз в „чентъра” с либерален оттенък.

Проф. Кръстьо Петков и неговият Обединен блок на труда (лейбъристи) също гравтирал около Първанов с надежда за по-добри политически дни.

Към новия съюз искал да се присламчи и Теодор Дечев, „дясна ръка” на Алексей Петров в ССИ, който основа социал-демократическа партия и се представял за наследник на д-р Петър Дертлиев. Чрез Първанов той разчитал да легитимира партията си.

Първанов обаче изчаквал да мине известно време след злополучния за него конгрес, за да почне да стяга редиците около ново ядро. Той не давал да се чуе за каквато и да било връзка с Трактора, защото това го компрометирало. Не бил се отказал обаче от идеята да оглави някаква част от леви и центристки формации и един ден да оглави правителство.  

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 275| 12607 |21.05.2012 Костов: С Първанов сме от различни породи . 25| 8756 |20.05.2012 Първанов се оттегли от битката със Станишев . 66| 7447 |19.05.2012 Първанов към Станишев: Вие запушвате партията, другарю председател . 30| 7731 |16.05.2012 Кирил Добрев скочи с бутонките на Станишев, Първанов бил спасител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads