Реклама / Ads
12| 5476 |06.09.2014 НОВИНИ

Версия: Потопът в Бургас заради строежи

.
Източник: Булфото
С хеликоптер бяха обходени наводнените райони в Бургаска област. Причина за приливната вълна може да са незаконни постройки, изградени в дерета край созополското село Росен.
 

„Стопански постройки видяхме, че има, постройки, свързани с отглеждане на животни, ще бъдат премахнати, но все пак тепърва предстои много детайлен оглед на цялото трасе по двете дерета, които създават този водосбор, от където се е получила голямата приливна вълна", коментира пред bTV кметът на Бургас Димитър Николов.

 

Водната стихия в Бургаско отне живота на 69-годишната Недялка Танева. Тялото й е открито в автомобил в местността "Отманли".

След 6 часа издирване в същата местност е намерен трупът и на Камелия Желязкова, на 21 години. Двете жени са от Бургас.

 

Малко след 1 в полунощ 21-годишната Камелия се прибирала от дискотека в Созопол с трима приятели, когато колата им е пометена от придошлата вода.  

Приливната вълна е била толкова мощна, че буквално е повлякла няколко от колите, движещи се по пътя и ги е запратила в дерето.

Опитвайки да се спаси, Камелия се хванала за една от дръжките. Според очевидци, момичето викало за помощ близо 2 часа, въпреки че първата кола с пожарникари била на място на десетата минута.

"Потресаваща екипировка! Те не разполагаха с никакъв вид осветително тяло, което да насочим в тъмното и да видим тези хора точно къде са”, разказа един от свидетелите на случилото се. В крайна сметка един от местните, който спасил няколко души заедно с огнеборците и двама чужденци се спуснали да търсят Камелия. Около 5 минути по-рано, виковете спрели.

Във водния капан попада и Станислав. „Движехме се по пътя, нямаше вода, нямаше нищо, изведнъж една вълна, ударихме се в знака, повлича ни колата надолу... Имаше сигурно 10-15 коли", разказа той.

 

Претърсването на района за други пострадали продължи и през деня, а колоната от автомобили стана километрична. 

 

Бедствието потопи и рибарското селище край Бургас, стихията отнесе дестки лодки и бунгала. Рибарите спасявали малките деца, като ги качвали по покривите

По думите на местните хора, „една цяла къща няма”, а заливът е пълен с потънали лодки и покъщнина.

 

Воден ад за втори път това лято потопи и Приморско. Най-сериозно пострада село Ново Паничарево, където под вода останаха над 60 къщи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4700 |06.09.2014 И трета жертва в Бургас . 2| 4802 |06.09.2014 Издирват мъж в Бургаско заради пороя . 7| 7118 |06.09.2014 Димитър Николов: Две са жертвите от наводнението в Бургас . 0| 5585 |06.09.2014 Бургас даде жертва заради пороя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads