Реклама / Ads
15| 12909 |25.03.2012 НОВИНИ

Весела Кюлева "олекнала" със 100 млн. евро заради гръцкия дълг

.
Весела Кюлева и Мартин Станков
“Веселата вдовица” Весела Кюлева била започнала масова разпродажба на имотите си по Южното Черноморие.
 
Вдовицата на застреляния банкер Емил Кюлев е пуснала на много ниски цени два хотела в Слънчев бряг, седем апартамента в комплекс в “Свети Влас”, две жилища в луксозни кооперации в Бургас и вила с 480 квадрата двор и външен басейн край Созопол, пише агенция БЛИЦ. Отделно тя напъвала да се отърве и от четири парцела в района на Приморско с обща площ 26 декара. Те били предвидени за застрояване и дори имали строителни визи, но кризата стопирала начинанието. Парцелите са близо до морето и са с отлична локация. Кюлева искала да прибере пари кеш за недвижимостите, за да облекчи донякъде тежкото си финансово дередже. Тя купила въпросните имоти през 2005-2007 г.

Русата амбиция наследи от убития си през 2005 г. мъж сериозни активи, които по-късно продаде и прибра над 300 млн. евро. Това стана, след като сключи сделка за продажбата на “ДЗИ Банк” и фирмите около нея. Получената сума реши да инвестира в няколко бизнеспроекта, които обаче излязоха неуспешни. Пръст във фиаското има и любовникът й - бившият футболист Мартин Станков въвлече банкерската вдовица в няколко рисковани операции, донесли ужасяващи загуби.

Най-жестокият удар по авоарите на Весела Кюлева дошъл през лятото на 2010 г. Тогава по настояване на Станков тя инвестирала огромна сума – 100 милиона евро! - за закупуване на книжа от гръцкия държавен дълг. През 2011г. обаче стана ясно че южната ни съседка е фалирала. Съответно – от книжата останали само голи хартийки! Операцията изсмукала сериозен ресурс от парите на хай вдовицата, която изпаднала в тежка депресия. Лекувала се с антидепресанти и гълтала сънотворни, за да не се срине психически. За имотите си по Черноморието

Кюлева се надявала да сложи в джоба си 12 млн. евро. Вдовицата била забелязана преди седмица в офиса на една от водещите бургаски агенции за недвижими имоти. Обещала изключително щедра комисиона, ако до два месеца всичко бъде продадено. Упълномощила агенцията да търси мющерии от цял свят и договорила минималните цени на продажба.
Засега интерес проявил руски бизнесмен - към вилата край Созопол. Той обаче бил готови да плати "само" 1,2 млн. евро за имота, докато Кюлева искала не по-малко от 2 млн. Сетне обаче “клекнала” на 1,5 млн. евро. Сега се чакал отговорът на руския богаташ предприемач.

Вдовицата на Емил Кюлев възнамерявала да вземе каквото може в брой от всичките активи, които притежава, и да напусне България. Вече била разговаряла с българи в ЮАР, които я уверили, че тази държава е рай за хората с пари. Друг вариант за “спокойни старини” бил Сингапур, където от две години живее друг "герой на капиталистическия труд" - Иво Прокопиев.

Впрочем усилено се говори, че точно Прокопиев завлякъл Кюлева с десетки милиони евро, които тя му дала да управлява чрез фирмата му “Булброкърс”. След като белята станала, Прокопиев изчезнал и дори не вдигал джиесема си на тревожните позвънявания от “веселата вдовица”.

Според запознати с нейните дела за седем години Кюлева е загубила над 200 млн. евро от неразумни инвестиции и лоши бизнеспрактики. Нейните адвокати я посъветвали да спре да се занимава с бизнес и да започне да живее от лихви и консервативни инвестиции в нискорискови ценни книжа.(БЛИЦ)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5926 |23.02.2010 "Октоподите" поръчали Боби Цанков да атакува Весела Лечева . 5| 8763 |06.01.2010 Весела Лечева на ски, не се вълнува от Боби Цанков . 4| 6157 |30.06.2009 Весела Лечева нарушава закони в Перник . 17| 6987 |26.01.2009 Весела Лечева подозира кои са поръчали атентата срещу Манол Велев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads