Реклама / Ads
1| 5901 |18.04.2013 НОВИНИ

Веселин Хаджиев сяда в стола на Цацаров

.
С 19 гласа "за" Висшият съдебен съвет избра председателя на Пловдивския районен съд Веселин Хаджиев за шеф на Окръжен съд-Пловдив. За другия кандидат - Симеон Захариев, гласуваха шестима от членовете на съвета.
 

Членовете на ВСС избраха Хаджиев в тайно гласуване, като за целта бе избрана комисия, която преброи бюлетините и проведе гласуването. В него участваха 25 магистрата от ВСС, като нямаше нито един отсъстващ.
Припомняме, че председателският пост стана вакантен, след като Сотир Цацаров бе избран за главен прокурор.

В битка за поста на административен ръководител влязоха двама кандидати - Веселин Хаджиев, ръководител на Районен съд-Пловдив и Симеон Захариев, съдия в Пловдивския окръжен съд и командирован в Апелативния съд в града на тепетата.

Комисията по професионална етика и превенция на корупцията не намери основание да се осъмни в нравствените качества на кандидатите, посочи председателят й Ясен Тодоров след изслушването на претендентите за бившия пост на Сотир Цацаров.

Веселин Хаджиев е председател на най-проверявания съд в страната и притежава управленческа компетентност, което го прави подходящ кандидат за поста, заяви  магистратът Димитър Узунов.

Председателят на комисията по атестиране Милка Итова посочи, че е изключително впечатлена от концепциите и на двамата кандидати, но тя лично би подкрепила кандидатурата на Веселин Хаджиев, тъй като въпреки голямата натовареност на Районния съд, където Хаджиев е председател, съдиите могат да работят ритмично, организирано и координирано. Изключително качество е неговата инициативност и въвеждане на добри практики в съда, посочи тя.

Според председателя на ВКС Лазар Груев идеалният кандидат трябва да има висок професионализъм, умения за работа в екип и организационни умения. По думите му и двамата кандидати ги притежават. Въпреки това Груев подкрепи кандидатурата на Симеон Захариев, защото той има необходимите качества за административен ръководител на Пловдивския окръжен съд.

След избора си Хаджиев заяви, че ще работи в посока случайно разпределение на делата и облекчаване на работата на съдиите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5785 |16.04.2013 Веселин Вучков: Предизборните скандали надделяват над прокуратурата . 1| 6592 |27.03.2013 Бозов сяда в стола на Кирил Йорданов . 14| 5319 |23.03.2013 Зам.-министър на транспорта сяда в стола на проф. Константинов . 26| 6895 |19.11.2012 Детска градина се кръсти "Веселин Маринов"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads