Реклама / Ads
13| 7527 |02.11.2012 НОВИНИ

Веселин Марешки влиза в политиката, имал лекарствени аргументи

.
Веселин Марешки
Партията на Яне Янев -РЗС - бил възможен партньор на Марешки. Предлаганото на пазара - БСП, Капка Сидерова, Волен Сидеров, Ковачки и Кунева не го устройвало.
 

Високите цени на лекарствата и парите в здравеопазването подтикват хора като мен да се впуснем в политиката, за да търсим развръзка, обяви аптечният бос Веселин Марешки по НТВ по темата за високите цени. Има ценови политики на определени производители, затова някои лекарства са с по-високи цени в други държави, но не това е бичът, обясни той. Бичът били монополно високите цени; създават се условия за по-труден достъп на конкурентни лекарства на нашия пазар.

Аз имам идеи, с които доплащането по здравна каса може да намалее дори до 100%, каза Марешки. Бич било и източването на здравните фондове. Познавам всички хора в здравеопазването, познавам и новия шеф на агенцията по лекарствата, продължи той. Теми като агенцията по лекарствата, къщата на плажа, АЕЦ Белене и радикалният ислям обаче били теми, неинтересуващи хората, съобщи Марешки. Той бил доволен от стария шеф на агенцията, надявам се да съм доволен и от новия.

По темата за къщата на Марешки на плажа Кабакум Марешки заяви, че къщата му била законна; той обаче щял да изчака решението на съда и ако се окаже, че постройката е незаконна, щял да я събори със свои сили и средства. Никой варненец обаче не се вълнувал от къщата му, а от това, че на неговия плаж цената на чадъра била 2 лв. и били доволни. Вълнували се и от цената на билета във Варна, която трябвало да е около 60 ст. според него. 

Мисля, че ще имаме доста голям успех; ще успеем да направим драстично намаление на цените на лекарствата; ние сме за АЕЦ Белене, но за 6-8 милиарда, ние сме за швейцарското правило за растеж на пенсиите. "Ние" това били приятели на Марешки, успели в живота, искащи промяна. РЗС бил възможен партньор на Марешки, предстояло мероприятие, за да се обяви пътят им нататък.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7329 |29.10.2012 Четвърти опит да тръгне делото срещу Веселин Георгиев . 17| 589339 |26.10.2012 Л. Павлова: Марешки да събаря къщата и да я строи пак на 60 кв. . 9| 9068 |19.10.2012 Фитнесът на Марешки оцеля . 20| 5556 |13.10.2012 Марешки е за радикални промени, не вярва на Кунева и Бинев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads