Реклама / Ads
16| 6625 |08.06.2013 НОВИНИ

Веселин Вучков: Никъде в Европа МВР не се занимава само с охранителна дейност

.
Веселин Вучков
Разтоварването на МВР ще даде възможност да се концентрират силите на министерството в борбата срещу битовата престъпност.
 

Това каза Димитър Горов oт Коалиция за България в „На светло с Люба Кулезич” по Нова телевизия. Той коментира, че реформите в МВР не са единствените, които са направени в първите дни, като посочи увеличението на майчинските.

Веселин Вучков, народeн представител от ГЕРБ, каза, че не знае да има европейски аналог на това МВР да бъде превърнато в министерство на охранителната полиция. Той упрекна управляващата коалиция, че без обществено обсъждане, само за четири дни е приела промените в структурата на МВР. Той видя дълбоки вътрешни мотиви в това бързане, които дори самият той не можел да си обясни.

„Това, което правят с ГДБОП, нито ще подобри борбата с масовата престъпност, нито ще реформира вътрешното министерство, включително и изваждането на СДОТО от МВР. Има някакви други причини", обяви Вучков.

Престъпността е социален проблем, каза бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев. Ако откъснем сега ГДБОП от МВР, отговорността за целият контингент, който се нарича враждебно-престъпен и се наблюдава от вътрешното министерство, ще се стовари изцяло върху полицията. Според него преместването на ГДБОП в ДАНС ще отблъсне чуждите партньори.

За съжаление БСП не умее да работи с неправителствените организации и да използва с експертния потенциал в обществото, коментира още той.

„Тоталитарната държава си подбираше най-доброто от експертите, за да го сложи при себе си да пази нейните интереси. Сега, когато имаме тази триада - индивид, общество, държава, всеки е свободен да избира с кого да работи. Аз поставям под дълбоко съмнение сега управляващата коалиция да прави това - двама контраразузнавачи застават начело на МВР - Цветлин Йовчев и Светлозар Лазаров. Има разлика между работата на контраразузнаването и полицейските специализирани служби", заключи Тихомир Стойчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6162 |20.05.2013 Веселин Вучков замества Цветанов? . 1| 5913 |18.04.2013 Веселин Хаджиев сяда в стола на Цацаров . 17| 5136 |17.04.2013 Юлиан Вучков: Пълно е с провалени политици в листите . 13| 5788 |16.04.2013 Веселин Вучков: Предизборните скандали надделяват над прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads