Реклама / Ads
30| 8255 |23.01.2011 НОВИНИ

Веселина Томова и Илиана Беновска в тежък спор за медийния слугинаж

.
Първа даде старт на високоволтовия спор в „Рулетка” по НТВ Илиана Беновска, която нарече България държава на мечкопори (кръвосмешение между мечка и пор). У нас има тежък медиен слугинаж, контрира я Веселина Томова. Беновска го прие лично и скочи да си ходи от студиото. Остана права, но не обясни, защо се е разпознала в слугинажа.
 

Да се бориш за истината в България, те прави скандален, няма нищо лошо човек да е такъв, защото е шарен, обяви в „Рулетка” по НТВ журналистката Веселина Томова, шефка на сайта Afera.bg. Аз пък не намирам себе си за сканадална, имам по пет пръста на всяка ръка и крак и съм съвсем нормален човек, каза Илиана Беновска, собственичка на радио К2. Двете бяха поканени от водещата Люба Кулезич в НТВ, за да коментират актуалните скандали на седмицата.

Преди Алексей Петров да влезе в ареста, извадих едно отворено писмо до него, разказа Томова. По това време РЗС, което минаваше за проект на Петров, стоеше зад ГЕРБ. По същото време Борисов благодари на Петров като на лоялен гражданин за доклада, който му беше занесъл. Та аз написах в отвореното писмо: „Алексей, спри се. Журналистика не се прави с наемни убийци!” Аз съм опозиция и на Борисов и Цветанов, но и на Петров. Това е опозицията, другото е менте, каза Томова.

- Все повече живеем в държавата от вица за мечкопорите ‒ има кръвосмешение между истината и лъжата, съобщи Беновска. Всеки иска да е прилепен за някой, да стане носител на страшна и грандиозна новина. Станах учредител на ЕКИПА на Алексей Петров, защото смятам, че съгласно конвенцията за защита на правата на човека, Алексей Петров има право на справедлив процес. Бойко Борисов също би имал такова право, ако му се наложи. Помолих американския посланик да се срещне с него. Отговорът беше, че посланикът се въздържа засега, но продължава да мисли, защото той бил подсъдим. А Алексей Петров дори не е подсъдим, няма повдигнато обвинение. Не може хората да се делят на такива, които не могат да говорят и на властимащи, които го правят, добави Беновска. Тя обаче не обели и дума, защо не брани по същия начин други обвинени, а само Трактора.

- Съгласна съм, че Петров има право на справедливо разследване и справедлив процес. В България не съществуват само Петров и неговият процес. Всичките вие от ЕКИПА и от тежкия му медиен слугинаж забравяте това и мълчите, репликира Томова

- Аз не съм слугинаж и няма да позволя на никого да ми говори по този начин, изви глас и стана права Беновска.

- Защо се припознаваш в слугинаж
, попита Томова. Има един Яне Янев, който стана и си отиде, сега ще има още един, добави тя и каза, че в евтин тракторов скандал тя няма да влезе, него Беновска можела да го пазиграва ако иска на ул. „Арарат” (там живее Алексей Петров).

- Няма да участвам в мероприятие, което ме нарича медиен слугинаж
, продължи да повтаря права Беновска.

- Хората, които са близо до Трактора, имат навика да влизат в едно студио, да говорят непрекъснато и да торпилират разговора
, а не да говорят по зададените теми, каза водещата Кулезич и пожела с разговора всички да бъдат полезни на слушателите.

- Кръгове от ДАНС манипулират информациите, които стигат до посланиците. Уорлик трябва да види и другата страна на медала, добави Беновска.

- И аз съм имала възможност да пускам в сайта си уличаващи записи за афери във Варна, подобно на Патрашкова и Дачков, за да бъда обвеяна в слава, но не го правя. Занесох ги в ДАНС, за да се види дали не са манипулирани по времето, когато Ал. Петров беше там. Мотаха ги пет месеца и позорно мълчаха. Чак след това аз ги публикувах, разказа Томова. Още тогава в България ставаше нещо страшно между полицаи, прокурори и ченгета, но тогава Петров обърна ли се към американския посланик, реторично запита тя.

- Скандалите се дирижират от засегнатите, че контрабандата отива от едни ръце в други, коментира Беновска. Мечкопорската политика разпределя и контрабандата, установи тя.

- Скандалите със СРС‒тата отклониха вниманието от икономическата катастрофа, съобщи Томова. Вотът на доверие обаче беше умел ход, констатира тя.

- Всички пропуснаха нещо много важно и то е, че: един приятел се обажда на президента, той на премиера, той на шефа на митниците, той на не знам кой си и така нататък. Борисов казал на Танов, че във фабриката за бира им взимат телефоните, това е много важно. Би могло да се тества дали границата е проходима за бира, за да е проходима за други работи, изложи хипотезата си Беновска във връзка със скандала с т.нар. Мишо Бирата. Вотът на доверие отново беше с мечкопорски привкус, добави тя и каза, че отново усетила квъросмешение. Радио К2 в момента се инспектирало нарочно, напускали внедрените журналисти, осведоми накрая тя. (Frognews.bg напомня, че проверката е по сигнал на журналисти, работили за радиото без договори и осигуровки, които се оплакаха, че за последните 6 месеца взели само една заплата)

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7473 |23.01.2011 14 тежки катастрофи - трима загинали . 59| 6084 |23.01.2011 Б. Бонев: Цялата истина от досиетата никога няма да се прочете . 6| 5266 |23.01.2011 Я. Бюрер-Тавание: Не трябва да има деца в домове . 17| 17682 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads