Реклама / Ads
2| 5323 |25.06.2010 НОВИНИ

Вестервеле: Германия е готова да инвестира в България

.
Германия винаги ни е помагала и се надяваме с високата оценка, която дава на нашето правителство, през 2011 г. българите свободно да се придвижват в Шенгенското пространство. Нашата гранична полиция и външна граница е една от най-сигурните в Европа, това го гарантирам. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод днешната среща с външния министър на германия Гидо Вестервеле.
 

Днес Борисов и Гидо Вестервеле се срещнаха в Министерски съвет, като двамата са обменили мнения за външната политика и общите енергийни проекти.

Премиерът Бойко Борисов е изтъкнал важността на подкрепата на Германия за присъединяването ни догодина към Шенгенското пространство.

Позициите на България са за повече контрол на Евростат, за финансова дисциплина и по-големите общи действия в Европа в икономическата политика.

По думите на Борисов страните, които спазват финансова дисциплина, трябва да бъдат поощрявани в ЕС и за това има възможности, допълни той.

"Инвестиционния климат и бизнес средите в Германия ясно ще чуят отношението ни към тях”, посочи още Борисов.

От своя страна Гидо Вестервеле заяви, че Германия оценява напредъка и добрата работа в България, наблюдава с голям  интерес какво става у нас и подкрепя българското правителство, което залага на икономическа и политическа стабилност. Това е процес, който германското правителство оценява положително, отбеляза Вестервеле.

Двама политици са обсъдили още глобалните въпроси, въпроси свързани с инвестициите, икономическо сътрудничество.

"Залагаме на това германски фирми да идват да инвестират тук за доброто на двата народа – в енергетика, във ВЕИ. Имаме съвместни проекти, които искаме да придвижим", каза външният министър на Германия.

Политиката на бюджетна стабилност в България е нещо, за което Германия се застъпва, каза още Гидо Вестервеле.

Министърът на външните работи на ФР Германия д-р Гидо Вестервеле е в България на двудневно посещение. В програмата му са предвидени срещи с българския му колега Николай Младенов и с Групата за приятелство България-Германия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5565 |27.05.2010 Верди, духовници и премиер откриват хотел в Германия . 2| 6042 |24.02.2010 Делото "Марио Николов" на път за Германия? . 6| 5169 |24.02.2010 Експертизата по доклада на ДАНС готова, да се готви Станишев . 7| 4748 |10.02.2010 Волен се разкая за гафа си в Германия, мълчи пред България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads