Реклама / Ads
34| 9068 |29.03.2012 НОВИНИ

Вестник "прати" на коктейл политици, те отричат

.
И Петър Димитров сред гостите на купона
Соцдепутати, зам.-кмет на София и други ВИП персони били скъпи гости на пищно тържество, спонсорирано от ТВЕЛ, дъщерна фирма на “Росатом”.
 

ТВЕЛ, която снабдява атомната ни електроцентрала с гориво, спонсорира концерт на световноизвестния цигулар и диригент маестро Владимир Спиваков и камерния му оркестър “Виртуозите на Москва”. За да видят на живо изпълненията на музикантите, в зала “България” дойдоха соцдепутатите Румен Овчаров и Петър Димитров, бившата червена активистка Татяна Дончева, зам.-кметът на София Тодор Чобанов, както и варненският митрополит Кирил, разкрива в. "168 часа".


След края на концерта за избрани гости, сред които гореспоменатите лица, е организиран повече от пищен коктейл. За ценителите на морските деликатеси има хапки със сьомга, черен и червен хайвер на корем. “И това, ако не е лобистки купон, здраве му кажи. Как така подизпълнител на “Росатом” ще организира концерт, а след това и коктейл, на който да ходят депутати и други хора от управлението на държавата. И то в момент, когато се чудехме дали да строим АЕЦ “Белене”. Става дума за мероприятие, което да подобри имиджа на руснаците във висшите кръгове на държавата”, коментират енергийни експерти.

Информацията с елементи на сензационност обаче се оказа фалшива. Оказва се, че някои от споменатите известни имена въобще не са стъпвали на въпросния коктейл, както съобщава вестникът. "Бях на концерта на Спиваков, а не на коктейл. "168 часа" лъже", реагира остро зам.-кметът на София Тодор Чобанов.
“Много добре ми е известно кой е спонсор на концерта, защото фирмата ТВЕЛ от 18 години доставя гориво за АЕЦ “Козлодуй”, споделя Петър Димитров. “Присъствах с удоволствие – все пак това е Владимир Спиваков”, на свой ред обясни ексминистърът и уточни, че не е останал за коктейла.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 121| 6476 |13.03.2012 Срамота и грехота: Дядо Калиник удря репортерка с вестник . 14| 6288 |01.02.2012 Вестник "тръшнал" патриарх Максим измамно . 19| 7766 |20.11.2011 Т. Тошев се колебае между "Власт", "Народ", "Преса" и "Трибун" за новия си вестник . 5| 6752 |07.11.2011 Вестник "Новинар" затварял?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads