Реклама / Ads
0| 6738 |19.07.2015 НОВИНИ

Ветко Арабаджиев: Махнах японската вишна, за да я спася

.
Махнах японската вишна, за да я спася. Това казва в официално съобщение собственикът на имота Ветко Арабаджиев по повод коментарите за махането на емблематичните дървета, засадени пред входа на хотел „Маринела“, бившият „Кемпински“. Заради това, че Арабаджиев решил да смени вишните с палми, той отнесе глоба в размер на 50 бона. Ето и официалната позиция до медиите:
 

"Уважаеми столичани и жители на кв. “Лозенец”! Във връзка с излезли публикации в интернет по множество новинарски и facebook рубрики относно информация за изкоренено японско вишнево дърво в близост до бившия Хотел „Кемпински“, настоящ Хотел "Маринела" бихме искали да направим опровержение на представената информация в медиите от името на “Мандарин-МН” ООД, в качеството си на настоящ наемател на помещение в обекта, с предназначение кафе-сладкарница с градина, и Хотел Маринела – “ВГ” АД, в качеството си на собственик на имота. Във връзка с преустройството на помещението сме възложили на специализирана фирма за озеленяване и поддръжка на ландшафта да предприеме всички законови мерки за защита и рекултивиране на растителността пред заведението.

 

Целта е да се създаде място – красиво и приятно за децата и семействата на кв. “Лозенец” и на софиянци, в хармония с традициите на тази значима за столичани сграда. След сериозни проучвания с цел запазване на растителността пред наетото помещение, предприехме действия по съхранението й с оглед предпазване от предстоящите ремонтни дейности. За опазването на японската вишна и преместването й в градината сме ползвали специалисти агрономи. Според специалистите положените грижи и присаждането на дървото в емблематичната вътрешна Японска градина към хотела са били навременни и адекватни, като дървото ще продължи да краси кв. Лозенец и да радва столичани.

 

Искрено се извиняваме за създаденото обществено неудобство и считаме отправените репутационни нападки към Хотел “Маринела” за неоснователни, тъй като сме положили дължимата грижа и сме се старали да опазим природата. Облагородяването на района, както и зоната около нашия проект са ключови за нас, поради което предстои реализацията на проекти за допълнително озеленяване в съзвучие с настоящия ландшафт, като приемаме грижата и опазването на околната среда за наш основен приоритет! Молим българските медии да бъдат обективни и да не преекспонират повече ситуацията, тъй като по този начин нанасят вреди върху репутацията на невинни хора, които са попаднали на прицел. Сигурни сме, че реализирането на проекта ще превърне това знаково място в още по-притегателно и любимо за жителите и гостите на града."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5613 |17.07.2015 50 хил. лв. глоба за Ветко Арабаджиев за изкоренени вишни . 1| 5222 |28.04.2015 Първо във Фрог: Махнаха шефа на гранична полиция . 0| 4650 |26.03.2015 Цветан Цветков е новият председател на Сметната палата . 4| 4779 |21.03.2015 Коритаров и Цветков "се разчеткаха" взаимно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads