Реклама / Ads
2| 6105 |17.12.2010 НОВИНИ

Вятър, преспи и код "оранжев" в Източна България

.
Зима
В пет области в страната е обявен код „оранжев“, тъй като продължава да вали сняг и да духа умерен до силен северен вятър, който предизвиква снежни виелици и преспи.
 

В пет области в страната е обявен код „оранжев“, тъй като продължава да вали сняг и да духа умерен до силен северен вятър, който предизвиква снежни виелици и преспи. Кодът за опасност е в сила за областите Силистра, Добрич, Варна, Бургас и Шумен, съобщиха от Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.
Стотици пътници са блокирани на Летище София заради лошите метеорологични условия в Европа. Анулирани са полетите до Франкфурт, а останалите закъсняват с часове и за голяма част от тях няма яснота дали ще бъдат осъществени и кога, съобщи Дарик.

Автомагистрала „Тракия” е затворена в двете посоки в района на пътен възел „Петолъчката-Лозенец“, съобщиха от Областно пътно управление - Бургас. Всички пътуващи за Сливен и София в момента се пренасочват през Бургас, Средец, Ямбол, Петолъчката.

Кметът на Бургас Димитър Николов каза пред bTV, че заради авария в електропреносната мрежа на ЕВН няколко села и два квартала са без ток. Проблеми с електрозахранването има в бургаския квартал Ветрен, селата Равнец и Рудник и квартал Крайморие. Учебните часове в тях бяха отменени. Автомобили закъсаха в преспи между селата Миролюбово и Изворище в Бургаско, там пътният участък е затворен. В района работи верижна техника. През нощта са извлечени няколко коли. На места снежната покривка стига до 25 см. От снега са извлечени и два автобуса с пътници по пътя за Горно Езерово и към комплекс „Меден Рудник“.

12 автомобила закъсаха в преспите край Каварна, но вече е започнало освобождаването им, съобщиха от Гражданска защита в Добрич. Затворен за движение е пътят Златни пясъци-Кранево заради множество закъсали коли.

62 автомобила са изтеглени от спасителни екипи на Гражданска защита за последното денонощие, като само през нощта спасителите са помогнали на 26 закъсали автомобила в района на Бургас, Варна, Монтана. Заради обилния снеговалеж и силния вятър са отменени полетите от и за София на летището във Варна, съобщи БТА. Пристанището във града също е затворено за всички кораби.

Пътните настилки в цялата страна са заснежени, а на места има мокри пътни участъци. Заледените пътища по високите и усойни места  се почистват и опесъчават. Магистралите „Хемус”, „Тракия” и „Марица” са заснежени, почистени и обработени.

Всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета в района на Смолян, Кърджали, по пътя Батак – Доспат, Гоце Делчев – Катунци – Слънчев бряг – Варна, в Община Болярово, Елхово и Стралджа, прохода Предела и Ришки. Всички автомобили трябва да се движат с вериги по републиканските пътища в общините Елхово и Болярово. Затворен е Дюлинският проход.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5758 |17.12.2010 Цветанов „жертва” заместника си? . 3| 5004 |17.12.2010 Измамници гушнали 300 000 с документи менте . 0| 5649 |17.12.2010 МВР-синдикати скочиха срещу административния произвол . 17| 17638 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads