Реклама / Ads
5| 4639 |01.06.2015 НОВИНИ

Вигенин: Бъчварова повтаря мантри, БСП е единствената опозиция

.
Бившият външен министър Кристиан Вигенин
В България стана демоде да си част от която и да е партия, това е проблем на всички, не на БСП. Със сигурност в партията влизат повече хора, отколкото излизат, така че няма опасност БСП да се разпадне. Били сме най-силни, когато не сме се гонили и заклеймявали.
 
Това каза бившият външен министър и депутат от БСП Кристиан Вигенин в „Лице в лице” по бТВ, по повод напускането на депутата Страхил Ангелов от левицата. Въпреки че с него, Вигенин имал доста противоречия, той съжалявал, че Ангелов напуска партията.

Вкарахме се в сценарий като на "Шотландски боец". Но това е част от търсенето на нови пътища в БСП. Вигенин призна, че партията е станала жертва на другари отвътре. Дано не остане само един накрая, какъвто е сценарият на филма, каза още Вигенин и призова, който иска да напуска партията да го направи сега. Социалистът изтъкна обаче, че няма друга силна лява партия, без значение на кой му харесва и на кой не. Така че ние сме отговорни. България има нужда от силна левица. Тръгнем ли да се атакуваме на личностна основа, това е път за никъде.

По повод думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, че в страната няма опозиция и се налага коалиционните партии да вземат ролята й, Вигенин коментира: Мантра е че БСП няма идеи и позиции. Ако се погледне нашата активност в парламента, ще се види, че няма друга реална опозиция освен нас в България. Сред водените битки на БСП като опозиция в парламента Вигенин изброи: Бюджетът, битката за плоския данък, битката около големия външен дълг, който беше предвиден от управляващите и др.

Напрежението в Гърмен се поддържа умишлено, смята социалистът. Вигенин бил на протестите, където хората му казали, че нямат нищо против ромите, а против беззаконията. Именно затова според Вигенин конфликтът не е етнически.

Относно „черния списък” на Москва, Вигенин не е изненадан. Тези хора обаче имат законови основания да поискат пред европейския съд да бъдат извадени от този списък.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4860 |30.05.2015 Бъчварова пак е синя каска в Гърмен . 20| 4714 |30.05.2015 Велизар Енчев дръпна ушите на Бъчварова за Гърмен . 14| 4729 |29.05.2015 Бъчварова: МВР има пропуски в Гърмен . 11| 4820 |25.05.2015 Гърменци скастриха Бъчварова: Къде бяхте досега?! Нямате работа в общината!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads