Реклама / Ads
2| 3814 |19.12.2016 НОВИНИ

Вигенин: Даниел Митов да види какво се случва в неговото министерство

.
Кристиан Вигенин
Във връзка с поръчката на нови телефонни централи от МВнР Кристиян Вигенин заяви, че е убеден съм, че в случая става дума за отклоняване на средства. Това обаче трябва да бъде доказано, заяви в предаването „Лице в лице” депутатът от БСП и бивш външен министър.
 

 Той допълни, че не е против модернизацията, но това трябва да става в съответствие със закона и чрез ефективно използване на средствата. „Очаквах Митов вместо да се обяснява с предишни министри, да вземе да поразрови какво се случва в неговото министерство и да се разграничи от това, което се е случило, защото става въпрос за доста различна ситуация”, коментира Вигенин твърденията, че по негово време за посолството ни в Лондон е била закупена същата телефонна централа на също толкова високи цени. „Тогава е било по пилотен проект за една централа, която е инсталирана по времето на г-н Митов, кога точно е закупена не мога да кажа, защото не помня. Насочил съм вниманието на прокуратурата и към тази сделка, много държа тя също да бъде проверена, както и цената й, и хората, които са отговорни и чиито подписи стоят под тази сделка, да бъдат наказани също, ако се докаже, че наистина цената е завишена”. Оказва се, че и зад гърба на министъра понякога се правят неща, които се разминават с добрите практики и с това какво наистина е необходимо и на каква цена то трябва да бъде реализирано, допълни Вигенин. „Възмутителното в този случай, за който аз подадох сигнал е, че МВнР се разбързва в деня след като премиерът е обявил своята оставка да усвои тези пари, които тогава все още не са били по сметките на министерството. В случая говорим за 14 централи на стойност стотици хиляди левове и не мога да се съглася, че това е в съответствие със закона. Ако това беше изцяло законосъобразно, не виждам причина да спрат плащанията. В момента, в който прокуратурата е поискала информация, плащанията са спрени. ДАНС и прокуратурата очевидно са намерили достатъчно информация, която да позволи в петък да минат в следващата фаза – досъдебно производство”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4023 |16.12.2016 Митов: Как ще погледне Вигенин хората в очите заради лъжите си? . 2| 4327 |15.12.2016 Митов: Изтеглянето ни като член на СС на ООН е след експертна оценка . 3| 4293 |14.12.2016 Митов: Бокова е причина за скандала със Съвета за сигурност на ООН . 1| 4469 |14.12.2016 Нинова: Борисов и Митов отново извършиха национално предателство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads