Реклама / Ads
3| 3979 |18.03.2019 НОВИНИ

Вигенин: Йончева може да мотивира по-широк кръг хора

.
Кристиан Вигенин
Елена Йончева е човекът, който може да мотивира по-широк кръг хора, заяви пред БНР Кристиан Вигенин от БСП. Вчера Националният съвет на социалистите избра Йончева за водач на листата за европейските избори.
 

„Преценката е, че Елена Йончева е човекът, който в по-голяма степен може не само да мотивира социалистите и симпатизантите им, а и един по-широк кръг хора, които виждат в нея символ на две неща, по които България е на дъното на европейските класации – борбата с корупцията и свободата на медиите. Елена Йончева е част от ръководството на парламентарната група. Тя в никакъв случай не е чужда на БСП, но в същото време носи различен ореол, бонуса на човек, който все пак не е партиец, но изповядва идеи, които в голяма степен са близки до нашите“, коментира Вигенин в интервю за предаването „Преди всички“ по БНР.

 

Вигенин изрази увереност, че Йончева ще бъде от тези, чиито глас ще се чува в ЕП. Той подчерта, че Сергей Станишев има място в следващия ЕП и може да бъде много полезен и за България, и за БСП.

 

„Битката за България ще се води и в Брюксел, и в София. Въпрос на преценка е кой къде ще бъде най-полезен. Най-важното е, че направихме първа и важна крачка вчера на Националния съвет на БСП. Основната задача на БСП в тези избори е да ги спечели. Изборът на Националния съвет беше фокусиран върху това. Тук не става въпрос за някакви съществени различия във фокуса на политиката на БСП на европейско равнище“, посочи Вигенин. Той подчерта, че има много сходства между платформата на БСП и тази на ПЕС.

 

Вигенин подчерта, че на този етап левицата няма основание да се върне в парламента: "Ако видим, че нашите условия се изпълняват, че нещо драматично се е променило в парламента, може да обсъдим тази идея. На този етап не виждам натиск нито от т.нар. опозиция, нито от други среди".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5423 |18.03.2019 Журналист: БСП имат шансове на евроизборите начело с Елена Йончева . 27| 5557 |17.03.2019 Елена Йончева: Само чрез Европа ще се преборим с грабежа в България . 19| 5567 |17.03.2019 Елена Йончева бе избрана за водач на евролистата на БСП . 30| 9774 |17.03.2019 Илиян Василев: Елена Йончева няма безспорен авторитет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads