Реклама / Ads
5| 5386 |02.07.2020 НОВИНИ

Вигенин: Публикуването на есемес комуникация е унизително за правовия ред

.
Кристиан Вигенин
Публикуването на есемес комуникация е унизително за правовия ред в държавата. Това мнение изрази пред Би Ти Ви депутатът от БСП и бивш външен министър Кристиан Вигенин.
 

Той коментира публикуваните от прокуратурата извадки от чатове между бизнесмена Пламен Бобоков, секретаря на президента Пламен Узунов, а днес - и със събеседник, означен в телефона на Бобоков като "Prezident - Rumen Radev". Преди това укриващият се от правосъдието в Дубай Васил Божков пък публикува извадки от свои разговори, за които твърди, че са с финансовия министър и премиера.

 

Според Вигенин публикуването на комуникация се е превърнало в "състезание между Иван Гешев и Васил Божков кой по-интересен чат ще извади". По думите му изнесеното от прокуратурата очевидно цели опит за атака срещу президента и е унизително и за двете институции - и прокуратурата, и президентството. Той призова прокуратурата да публикува не извадки, а всичко, но едва след като е готова с обвинението. Засега информацията се изнася извадково в рамките на разследване за подозирана търговия с влияние, по което няма обвинени.

 

"Прокуратурата очевидно участва с голямо желание и ентусиазъм в тази атака срещу президента. Трябва да има повече уважение и към институцията, която сам представляваш", обърна се Вигенин към Гешев.

 

Като бивш външен министър Вигенин коментира и лобирането на Бобоков чрез президентския секретар Пламен Узунов при определянето на посланик в Нигерия, където Бобоков има бизнес. Вигенин обясни, че назначенията стават по определени процедури и няма нищо укоримо в това на бизнесмен с мащабен бизнес да не му е безразлично кой ще представлява интересите на страната. Вигенин напомни, че по много въпроси администрацията се допитва до бизнеса преди да вземе определени решения и даде пример с мярката 60:40, коригирана по настояване на работодателските организации на 80:20. "Това търговия с влияние ли е?!" попита риторично той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6606 |02.07.2020 Арман Бабикян пита за огласените от прокуратурата есемеси . 12| 7806 |11.06.2020 Д-р Георги Тодоров: Изпратил съм 7 есемеса на Кунчев, но те са само професионални. Няма заплахи . 44| 24167 |15.05.2020 Коя е „девойката“ от есемесите, която получава „ценни указания“ от Влади Горанов . 65| 19729 |15.05.2020 Божков доказва с есемеси, че е имал близка комуникация с Владислав Горанов относно хазартния му бизнес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads