Реклама / Ads
38| 4924 |24.07.2013 НОВИНИ

Вигенин: Снощи можеше да има и мъртви, не само ранени

.
Външният министър на България Кристиан Вигенин Източник: Булфото
След снощи България не изглежда добре пред света. С тези хвърчащи павета и камъни можеше да има и мъртви, а не само ранени и тогава не знам как щяхме да погледнем нацията в очите.
 

Като всеки един протест и този снощи стана причина за провокации. Със сигурност имаше и хора с чисти намерения, каза външният министър Кристиан Вигенин пред бТВ. Трябва да благодарим на полицаите, че успяха да се справят със ситуацията. Те заслужават адмирации, ако ги сравним с действията на полицията в други страни. Издържаха им нервите и не се стигна до масов бой, подчерта външният министър. Както и снощи във фейсбук, така и днес Вигенин подчерта, че „в една протегната ръка не трябва да има камъни и павета".

"Трябва бързо да се направи анализ и да се реши какви са следващите стъпки. Не смятам, че в една демократична държава е нормално, депутати, министри, представители на бизнеса да бъдат държани като заложници", добави Вигенин.

„Със сигурност България не изглежда добре като цяло. Това не е изключително - виждахме подобни сцени в Гърция, Мадрид. Но не е оправдано. Нямаше да стигнем дотук, ако призивите за диалог бяха приети. Протестът се насърчаваше от различни страни, той се употребява от едни групи за едно, от други - за друго", добави Вигенин.

По думите му кабинетът е направил няколко неудачни кадрови нарушения на ниско ниво. Делян Пеевски не станал шеф на ДАНС не само заради протестите, а и защото имало остра реакция от една от политическите сили, които подкрепят правителството.

„Мога да се присъединя към казаното от посланиците и казаното от Вивиан Рединг. Тяхното послание беше за диалог. Европа иска тук да има стабилност", заяви Вигенин и за пореден път не видя критика към кабинета. Той издаде, че една определена част от посланиците у нас разглеждат това правителство като ключ за решаването на проблема, но не пожела да уточни кои са те.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4733 |23.07.2013 Вигенин: Махаме политическите назначения в дипломацията . 115| 4857 |21.07.2013 Вигенин: Има граница, която един посланик не трябва да пресича . 102| 5468 |14.07.2013 Вигенин: Ако има драма, правителство ще си тръгне, но нека бъде даден шанс . 24| 8387 |08.07.2013 БНР: Между 30 и 40 хил. излязоха снощи на протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads