Реклама / Ads
7| 11339 |15.03.2008 НОВИНИ

"Вий жертва паднахте в неравна борба" е новият химн на Рила планина

.
Национална кампания срещу унищожаването на Рила стартира днес. Във Варна, Пловдив, София, Шумен, Пазарджик, Карлово, Казанлък, Стара Загора, Велико Търново и Силистра граждани ще заявят как си представят планината.
 
Те ще я опишат чиста, свежа, достъпна за всички, без бетон и желязо.

Инициативата е на екоорганизации и е свързана със започналото незаконно строителство на прехваления ски курорт „Супер Паничище" в северната част на Рила над гр. Сапарева баня.

Според предварителна информация до дни с хеликоптер започва поставянето на пилони за лифта от хижа „Пионерска" до хижа „Рилски езера".
Лифтът навлиза на територията на национален парк „Рила", а изпълнителите все още нямат разрешително за концесия.

rila-1.jpgПротестиращите ще бъдат облечени в цветни дрехи, коиот ще символизират природата в Рила. Хората ще се хванат за ръце и ще символизират живи вериги срещу престъпното отношение към българската природа. Ще има и лозунги срещу управляващите, които си затварят очите пред явните нарушения.

Специалисти са категорични, че ако се изпълнят замислените проекти, Рила ще бъде увредена непоправимо. В споменатите градове по площадите ще прозвучат песните „Хубава си моя горо", „Високи сини планини", „Питат ли ме дей зората", както и химна на България. Очаква се в протестите да се включат над 150 000 души.

Коментар на Frognews.bg: С песните, които ще изпеят протестиращите само ще обслужат управляващите. Българските политици чуят ли патриотични трели - веднага се включват в мероприятието. Дори полицаи да ви посегнат и да ви лепнат няколко шамара, то ще да е от вълнение, а не полицейско насилие. За българските планини, реки и море обаче патриотичните песни вече не прилягат. Редно е в един глас да запеем „Вий жертва паднахте в неравна борба...". Не че ще ни чуят управляващите, но поне няма да се присламчат. Макар че откъде да знае човек... Тяхното дебелоочие е медицински феномен. Даже ще нарекат траурния марш европейско музикално произведение в минорна тоналност, с тържествени ораторни елементи...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6820 |26.02.2008 Бойко Борисов пожертва свой заради бъркотията с боклука . 5| 8493 |29.11.2007 Българският мъж все по-често е жертва на психически тормоз у дома . 2| 6715 |28.11.2007 След дълга кома жертвата на Стависки диша сама . 0| 6062 |27.03.2007 Посланик Джон Байърли: Американската армия е жертва. Виновните да се накажат, ако може...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads