Реклама / Ads
11| 6189 |27.01.2016 НОВИНИ

Вижте ДОКУМЕНТА, с който ИАЛ оборва Москов за ваксините

.
Петър Москов продължава да се оплита по темата с ваксините
Писмото на ИАЛ до прокуратурата от 13 януари т. г. тотално оборва твърденията на здравния министър Петър Москов за турските ваксини „Пентаксим “ и „Еувакс “.
 

Фрог  вчера пусна откъси от него. Москов окачестви това в сутрешния блок на БТВ,  като „приказки от Ганкиното  кафене“. За да бъдем коректни към читателите си, публикуваме автентичните документи и така ще стане ясно кой кого  лъже.  От писмото на ИАЛ до държавното обвинение  става ясно, че Москов не казва истината пред обществото за ваксините, а се измъква със свръх енергично лансираните внушени, че в случая се касае за политически и бизнес натиск върху него. Вижте и основните изводи от Доклада на ИАЛ след документите!

 

Ето и самото писмо на ИАЛ , който е единствен регулаторен орган в страната за лекарства:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Първи извод:  Ваксините „Пентаксим“ и „Еувакс Б“ не са разрешени за употреба в страната

 

Втори извод: ИАЛ е изразила становище, че не възразява по вноса на Hdemffilus type b conjugate vaccine, Serial№P15004, за което единствено е налице сертификат за освобождаване на партидата от държава-членка на ЕС-Франция, но от документите по-късно става ясно, че това не е крайният лекарствен продукт с производител MEFAR A.S., Туция. В писмо на ИАЛ не е взето отношение за ваксината Еувакс Б.

 

Трети извод: ИАЛ не е съгласувал вноса на нито една от двете ваксини „Пентаксим“ и „Еувакс“ със съответните количества.  В ИАЛ не е постъпвало уверение или сигнал от митническите органи, съгласно Споразумението за сътрудничество между ИАЛ и Агенция „Митници“. На ИАЛ не са предоставени данни и официална информация за обхвата на цитираното от МЗ междуправителствено споразумение между Република България и Република Турция.

 

Четвърти извод: Лекарствненият продукт Еувакс В не е разрешен за употреба в страната, съдържа тиомерсал в еднодозова опаковка, което е в противоречие с изискванията на Европейската фармакопея и не е включен в иминузационния календар. Ваксината не е внесана по реда на ЗЛПХМ. Изпълнителната агенция по лекарствата не е разрешавала или съгласувала прилагането й. Еувакс Б не следва да се прилага по имунизационния календар или да бъде пускана на българския пазар.

 

Пети извод: Заводът на Мефар , в който се произвежда крайният продукт Пентаксим, има възлагателен договор по лиценз на Санифи Пастьор. Същият не е инспектиран от регулаторен орган от страна-членка на ЕС и няма европейски  GMP сертификат. Последният одит на турския завод от старана на Санофи Пастьор-Франция, е проведен през м. юни 2014 година.

 

Шести извод:  Анализ на ваксините Петкасми и Еувакс В за съответствие със спецификациите на производителия не са извършвани от ИАЛ, тъй като лекарствените продукти не са разрешени за употреба в Република България и не са налични спецификации и документацзии за идвършване на сравнителен анализ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 17716 |16.01.2016 Б. Бонев: Борисов ще го смени човек, който не краде с Котараците урбулешката . 1| 4490 |14.01.2016 Вижте имотните декларации на властимащите . 3| 4430 |13.01.2016 Славчо Велков: Който заиграва с тероризъм, поняса неговите удари . 40| 20920 |08.01.2016 СКАНДАЛ! Вижте скритото от БНТ разследване за ваксините на Валя Ахчиева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads