Реклама / Ads
0| 4964 |09.05.2019 НОВИНИ

Вижте къде може да получите смъртно наказание за селфи и солена глоба за джапанки

.
Чинкуе Тере, Италия
През 2019 г. в някои страни туристите ще се сблъскат с нови ограничения, за неспазването на които са предвидени строги наказания: високи глоби, лишаване от свобода и дори смъртно наказание.
 

От 1 май властите на италианския остров Капри забраняват използването на всички видове пластмасови съдове за еднократна употреба, торбички и бутилки. Нарушителите ще заплащат глоба от 500 евро, съобщава РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

 

„Факт е, че в разгара на сезона около 20 000 „фериботни” туристи пристигат на острова на ден, оставяйки малко пари, но много боклук“, заяви кметът на община Капри, Де Мартино.

 

В египетските курорти Хургада и Марса-Алам глоби за ползване на пластмасови прибори заплашват собствениците на магазини, аптеки, лавки и ресторанти.

 

В Майорка и Ибиса през лятото ще бъде забранено пушенето на плажа извън специалните зони, въпреки че доскоро тези острови бяха удобна зона за пушачи.

 

В Париж от септември движението по пешеходни зони и тротоари на електрически скутери и подобни превозни средства ще струва глоба от 135 евро.

 

На остров Пукет в Тайланд ще бъде забранено да се прави селфи на фона на излитащи или кацащи самолети на близко разположения до летището плаж Май Као. Наказанието за нарушителите – от голяма парична глоба до лишаване от свобода и дори смъртното наказание – зависи от последиците, до които може да доведе селфито. Властите поясниха, че смъртното наказание е възможно в изключителен случай – ако нарушителите са попречили на пилотирането на самолета.

 

В италианския национален парк „Чинкуе-Терре“ пътниците, слизащи от круизните лайнери, няма да могат да носят джапанки и сандали. Туристите в неподходящи обувки често “засядат” в планините и се нуждаят от помощта на екипи от спасители. Сега туристи с “грешни” обувки ще бъдат глобявани 50 евро, а на спасителните екипи нарушителите ще трябва да платят до 2500 евро.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3902 |08.05.2019 Д-р И. Маджаров: Може да се преговаря за увеличаване на пътеки и лимити за болници . 0| 3771 |07.05.2019 Вижте къде ще спира водата в София . 0| 3935 |05.05.2019 Партия използва знак ”ВВС”, ЦИК казва дали може по сигнал на военно министерство . 9| 5671 |05.05.2019 Борисов: Папата каза, че с терористи може да се преговаря, но с протокола му-не

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads