Реклама / Ads
48| 5207 |19.03.2014 НОВИНИ

Вижте кого ще проверяват по "Чисти ръце"

.
Отпадане на банковата и търговската тайна за политици, висши магистрати и лица, заемащи високи държавни постове, предвижда законът за „Чистите ръце",написан от юридическия екип на „България без цензура". Те ще са длъжни да декларират още, че не участват в управлението и с дялове в офшорки, а проверката може да се разпростре и 10 години назад във времето.
 

Това е записано в проекта, който ще бъде внесен в парламента в четвъртък по обед. Проектът е наречен Закон за проверка на имуществото и доходите на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, и свързаните с тях лица.

Освен президент, вицепрезидент, депутати, премиер, министри, висшите магистрати, ВСС, областни управители и други, това ще са длъжни да правят и шефовете на Сметната палата, на Комисията за защита на конкуренцията, на КРС, членовете на СЕМ, генералните директори на БНТ, БНР и БТА, ръководството на НОИ и НЗОК, шефовете на НЕК и БЕХ, БНБ и др.

 На проверка на имущество и сметки подлежат още шефове и ръководства на агенции, сред които на ДАНС, Митниците и НАП,членовете на Висшия съдебен съвет, главния инспектор и инспектора на ВСС, председателя и членовете на Съвета на електронни медии, омбудсмана и заместника му, органите на управление на НОИ, управителят на НЗОК и директорите на раонните каси, генералните директори на БНТ, БНР и БТА и членовете на ръководните им органи, директорите и заместник-директорите на службите за сигурност, членовете на политическите кабинети, кметовете и заместник-кметовете на общини и райони и председатели на общински съвети и др.

В кръга на проверката влизат още евродепутатите, представителите на страната ни в ЕК и НАТО, както и посланиците ни зад граница, членове на управителния съвет и на надзорния съвет на Българската банка за развитие, членовете на управителните и контролните органи на НЕК и БЕХ и др.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6606 |21.02.2014 Вижте плановата подмяна на електромери в Западна България . 0| 5746 |14.02.2014 Вижте къде ще спира токът . 15| 6651 |13.02.2014 Местан сочи задкулисието: Правиш бунтове срещу някого, но се срещаш с него . 1| 5517 |11.02.2014 Лято посред февруари. Вижте рекордите!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads