Реклама / Ads
24| 5069 |03.12.2010 НОВИНИ

Викат Бърза помощ в съда за Сумиста

.
Петър Стоянов - Сумиста
Петър Стоянов – Сумиста получи хипертонична криза в залата на Шуменския окръжен съд и се наложило да бъде повикана Бърза помощ за сочения като лидер на „Килърите”. Медицинският екип е констатирал, че Стоянов е вдигнал кръвно 180 на 90. Пристигналият лекар поставил две инжекции на Сумиста – хлофазолин и фурантрил.
 

Прокуратурата цели физическото ми елиминиране в следствения арест“, каза пред журналистите Стоянов. Той обясни, че всяка вечер вика Бърза помощ, но медиците от шуменската болница имали нареждане да не идват в килията му. „Кажете ми от къде да си купя шуменския наказателен кодекс, защото тук явно не действат законите на България“, каза Сумиста.

Днес Шуменският окръжен съд гледа за втори път искането на Петър Стоянов за промяна на мярката му за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. Гледането на мярката обаче бе отложени от председателя на съда Нели Батанова, която реши, че трябва да се извърши съдебно-медицинска експертиза. Такова искане бе отправено и по рано в съдебна зала от адвокатите на Сумиста.

Това не е първият случай, в който на Стоянов му прилошава в съдебна зала. В Софийския районен съд преди седмици соченият за ръководител на групата на “Килърите” щеше да повърне. Тогава делото бе отложено за около 20 минути, през което време лекар, който го придружава от ареста в Шумен, потвърди пред съда, че при пристигането си в София кръвното на Сумиста е било 170/120. На предишна мярка пък стана ясно, че 28 пъти екипи на Спешна помощ са преглеждали Сумиста в следствения арест в Шумен.

Стоянов и още няколко души бяха задържани след убийството на бизнесмена Юри Галев, но софийските магистрати прецениха, че няма достатъчно доказателства срещу групата и пуснаха Сумиста с най-леката мярка за неотклонение “подписка”. По-късно Стоянов отново беше арестуван – за убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5659 |29.11.2010 Цветанов поиска помощ от президента за „Наглите” в политиката . 12| 6114 |25.11.2010 Столичани се помляха заради евтини стоки; кметицата моли полицията за помощ . 0| 4586 |12.11.2010 147 млн.лв. за онкопомощ си разпределят 13 болници . 0| 4619 |10.11.2010 Еколози искат помощ от ЕК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads