Реклама / Ads
7| 19878 |30.03.2017 НОВИНИ

Виктор Лилов: Има интерес да се замажат далавери като КТБ

.
Виктор Лилов
Има интерес да се замажат най-големите далавери и на базата на този интерес ще има консенсус за съставяне на правителство, такова, което да не реши въпросите, свързани с КТБ, с картела за горивата. Това каза в предаването „Лице в лице” Виктор Лилов, председател на партия „ДЕОС”.
 

 Според него всички ще участват в управлението, тъй като става въпрос за общи интереси. „Ние нямаме управление, което е в обществен интерес, най-вече приоритети свързани със жизненоважни реформи, така че да бъде гарантирана действителна функционираща правова държава, нещо, което беше и акцент в кампанията на „Да, България”.

 

Странно е всеки път да опитваме по един и същ начин да решим един проблем, който имаме и естествено е с едно и също решение да получаваме един и същ резултат, който няма да работи. Имаме нужда от различна посока на мислене и различен обществен консенсус.

 

По думите му политическите партии от статуквото и решенията, които предлагат, не отговарят на обществените приоритети. Според него те заблуждават хората по отношение на това какви са приоритетите.

 

"Доходите на хората са свързани с едно конкретно нещо и това е корупцията. Корупцията е грабеж на публични средства най-елементарно формулирано. Политическите партии, които извадят най-корумпираните хора от властта, ще са тези, които ще решат въпроса с доходите".

 

Той допълни, че логиката извън големите градове на избора на политическо представителство е различна. Хората извън големите градове, които са зависими от доходите си – зависят от политическа партия, която ще вземе властта и те ги възприемат не като идеологически общности, а като клиентелистки мрежи - вие ни давате власт, а ние ви даваме услуги и това е сделката, която правят, допълни Виктор Лилов. По думите му хората са лишени от свободата да имат изобщо избор.

 

Във връзка с проверките на прокуратурата за престъпление против политическите права на гражданите заради блокадите на границите, Лилов заяви, че прокуратурата действа адекватно.

 

„Никой няма право с действията си да лишава гражданите от конституционни права, особено ако тези лица са кандидати за депутати”. Според него прокуратурата е трявало да действа незабавно. „Правоопазващият орган, който можеше да реагира моментално беше МВР, които вместо да арестуват хората, които са блокирали границата, ги оставиха да вилнеят там. Посланието, което изпратиха тези хора беше предизборно”, допълни Лилов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3815 |29.03.2017 Кошлуков: Малките партии ще крепят кабинета, нямат интерес от избори . 3| 3564 |21.03.2017 Социолог: Интересът към малките партии намалява . 1| 3652 |09.03.2017 Китай официално има интерес към БДЖ . 2| 3831 |17.02.2017 Илияна Йотова: България и Полша имат общи интереси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads