Реклама / Ads
24| 5780 |28.04.2013 НОВИНИ

Виктор Понта: Пожелавам успех на Сергей и на Пламен за изборите

.
Сергей Станишев и Виктор Понта обсъдиха участието на България в засилването на лявата вълна в Европа.
 

Изключително топло посрещане организираха социалистите от Русе на румънския премиер Виктор Понта. Най- младият министър-председател от ПЕС пристигна днес специално, за да подкрепи кампанията на Коалиция за България за изборите. Първи с Понта разговаря председателят на БСП Сергей Станишев. В неформална обстановка двамата лидери обсъдиха хода на кампанията и целта на БСП България да бъде част от лявата вълна в Европа. Предстои Станишев и Понта, заедно с номинирания за премиер Пламен Орешарски да дадат пресконференция за българските медии и за румънските журналисти, които дойдоха за събитието. 

Пожелавам успех на Сергей и на Пламен за изборите. Надявам се, че на 12 май ще може да отпразнуваме факта, че премиерът на България ще бъде от Коалиция за България. Убеден съм, че хората ще запомнят тази фраза – Да върнем България на хората. Това заяви румънският премиер Виктор Понта в Русе. „Тук съм, защото бях поканен от един мой добър приятел, който е стоял до мен в изключително трудни за мен времена”, каза Понта като се обърна към лидера на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. Румънският министър-председател поздрави всички българи и румънци, които празнуват днес християнския празник. „Имам голяма симпатия към българския народ и разбирам какво преживява през последните няколко години”, добави Понта и подчерта колко е важно икономическото развитие за България.
 

„За мен е удоволствие да посрещна Виктор Понта. Това, което той прави за мен и за моята партия е огромен жест на подкрепа”, каза Сергей Станишев и добави – „за мен Виктор Понта е не само лидер на румънската социалдемократическа партия, а и добър приятел. Станишев обяви, че преди пресконференцията двамата с румънския премиер са обсъдили сътрудничеството за икономическото и социално развитие и за по- добрите отношения между хората. Тема на разговор е било ефективното прилагане на Дунавската стратегия – за да се превърне тя в инструмент за икономическо развитие и увеличаване на доходите на хората. Обсъдили са и проекта Дунав мост 2. Станишев изтъкна, че следващото българско правителство трябва да направи всичко необходимо за въвеждането в експлоатация на проекта. Лидерът на БСП добави, че България и Румъния имат своята мисия за Западните Балкани. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5763 |19.02.2013 Отнетата къща на Виктор Епщайн горя снощи . 6| 5489 |08.01.2013 Чакаме щамовете „Виктория" и „Калифорния" в края на януари . 10| 7278 |24.10.2012 Борисов, Виктор Понта и еврокомисар Хаaн сефтосаха Дунав мост 2 . 1| 4986 |02.01.2012 Имената Георги и Виктория изместиха Иван и Мария

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads