Реклама / Ads
9| 5161 |09.11.2020 НОВИНИ

Д-р Виктория Чобанова: Не питайте тази седмица личните си лекари за писиар тестове

.
Виктория Чобанова
Нямаме готовност преди тази седмица да се издават направления за тестове на този етап. Проблемът не е в нас. Не питайте за тестове личните си лекари. Не зная защо диагнозата се поставя с писиар тест?! В момента правилата са такива, че ако нямате писиар, не сте болен от коронавирус. Законодателството е такова в момента. Всички, които не са си платили, остават недиагностицирани. Болничният се издава сред карантината.
 

Това каза д-р Виктория Чобанова по БТВ, която е общопрактикуващ лекар. Тя каза още: „Никой досега не ни забелязваше. Вчерашното изявление за нас е облекчение.  Това е морален жест за нас.

 

Тази работа я вършим от началото на март месец. Всички карантинирани бяха под наше наблюдение. Всички леко болни са на наш гръб. Това изобщо не е малка работа. До вчера мои пациенти бяха 10. От днес имам и нови съобщения. Говорим не само за карантинирани, но и за болни.

 

Има хора, които нямат възможност да си платят теста, стоят по домовете си. Тези хора не влизат в статистиката. За много хора 120 лева са много пари. Един пенсионер как да ги извади.  Проблемът става, когато се налага тези хора да отидат в болница. Тестовете трябва да бъдат достъпни и безплатни за всички.

 

РЗИ категорично отказват да правят тестове на огромната част от хората. Включително и лекари нямат достъп до тестове. РЗИ не издава направления за тестове. Една пациентка с бърз положителен тест, й отказаха писиар. Как се бори заболяването, кажете ми? Ние предпочитаме бързите антигенни тестове. В рамките на ден можем да му организираме документация, лечение и да го оставим вкъщи. Проблемът в малките населени места е липсата на хора.  Всички имаме случаи на самолечение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6317 |12.07.2020 Елисавета Белобрадова: Това са хора насилници. И не ме питайте какво ще правя после . 35| 9408 |29.02.2020 Бивш шеф на НСБОП: Питайте Костов защо ни забрани да работим по приватизацията . 8| 5356 |05.02.2020 Гешев към журналисти: За Андон Миталов питайте Лозан Панов . 3| 4106 |06.10.2019 Измина година от убийството на журналистката Виктория Маринова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads