Реклама / Ads
5| 5347 |01.11.2018 НОВИНИ

Викторио Александров: Купувах на детето пюре, после тичах с пистолет...

.
Викторио Александров Източник: БГНЕС
Софийският градски съд гледа мярката за неотклонение на обвинения за двойното убийство в столичния квартал „Надежда” – Викторио Александров. Той се яви в съдебната зала с превръзка на главата и по джапанки.
 

Пред съдия Александров заяви, че не помни какво точно се е случило: "Не мога да повярвам, че съм го направил аз. Съжалявам за всяко едно мое действие".

 

По думите му, е избухнал скандал между него и съпругата му Дарина, защото не му е дала да вземе детето: "Следващото, което помня, е, че бягам. Бях с пистолет".

 

Той обясни какво се е случило край Долни Богров, където бяха намерени той и смъртоносно простреляното момиченце: "Видях светлина, чух крясъци. Нямам спомен какво стана. Никога не съм наранявал дъщеря си", заяви обвиняемият.

 

Викторио разказа как са преминали последните дни от живота му. По неговите думи той е купувал на детето пюрета, плащал е и всички сметки. От семейното им жилище, според разказа му, се е изнесъл на 25 октомври след скандал, като сам е пожелал да си тръгне и си е оставил дори ключа.

 

26 и 27 октомври, Александров обясни, че е прекарал без проблем времето с детето си. На 28 октомври е бил дневна смяна и след като е приключил е взел колата си и баща си и е отишъл отново при Дарина. Там е бил и нейният баща. По думите му, той първоначално не е обръщал внимание на това, което са си говорили, но после е казал нещо, с което е засегнал родителя на жената и е започнал спор, в който Викторио е получил заплахи, че повече няма да види детето. Според разказа му, той е спорил с бащата на момичето, защото не са признавали името му за Никол. След скандала си е тръгнал от апартамента. Сутринта на 29 октомври се е чул с Дарина.

 

Разпитал я е за детето, защото е имал спор с нея как тя го гледа. След това двамата са спорили и за някои сметки като за интернет и телевизия. Коментирали са и кучето, което жената е намерила на бензиностанция. Вечерта на 29 октомври той е отишъл да ѝ върне кучето, което гледали неговите родители. Качил се на етажа на апартамента, тя му отворила вратата и му дала обувките му, които му били за кръщенето на детето и му казала, че при нея ще отиде приятел, за да не е сама.

 

В този момент обаче детето го видяло и му се зарадвало, но Дарина му заявила, че трябва да си ходи, че всичко е приключило и ще се виждат единствено след сключено споразумение. След това Викторио не си спомня нищо, помни само как е тичал с детето по стълбите на блока, после през парка и е държал оръжието си в ръка.

 

Той поиска да бъде пуснат с мярка „домашен арест”. Заяви, че не се чувства добре, защото има рана на главата и спукано тъпанче. Съдът, обаче го остави за постоянно в ареста. Според него той е е с лабилна психика и е опасен за себе си и околните. Защитникът на задържания поиска от съда да му бъде направена комплексна психологическа експертиза, която да установи в какво състояние е бил той, когато е извършвал деянието и дали раната, която има сега му, позволява да пребивава в ареста. Съдът, обаче отхвърли това искане. По време на заседанието се разбра, че е намерено писмо, от което става ясно, че Александров е щял да избяга в Турция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3600 |01.11.2018 Съдът гледа мярката на Викторио Александров . 0| 3834 |01.11.2018 Викторио Александров се изправя пред съда за двойно убийство . 0| 3669 |31.10.2018 Викторио Александров получи три обвинения . 1| 5384 |30.10.2018 Викторио Александров е мъжът, убил жената и детето /обобщение/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads