Реклама / Ads
4| 5182 |09.03.2008 НОВИНИ

"Вина има, виновни няма" ще е изходът от трагедията

.
Бащата на загиналия във влаковия пожар Даниел Вичев – Васил обяви, че е наясно с изхода на казуса, който щял да се точи с години. На него му трябвало още малко време, за да завърши личното си разследване за причините на инцидента.
 

Престъпна небрежност и чиновническото отношение към пътуващите хора доведоха до трагичния резултат след пожара във влака София-Кардам, беше категоричен бащата на загиналия Даниел Вичев – Васил Вичев. По Дарик радио той заяви, че е недопустимо животът на всички пътници в една влакова композиция да бъде поверен на 4-5 човека, които нямат връзка нито с началник-влака, нито с машиниста, нито с неговия помощник. Според Вичев големите шефове не познават транспортния процес.

За него е необяснимо как в 21 век няма магнитен носител с информация за пътуващите. Бащата на Даниел е на мнение, че не само шафнерът на влака е виновен, защото първите симптоми за пожар започнали на около 20 км преди мястото, където влакът е спрял аварийно. Около 20 минути се правели опити да бъде откачен горящия вагон, вместо първо влакът да бъде спрян и да бъдат отключени вратите. Васил Вичев заяви, че не е против системата на БДЖ, Министерството на транспорта, локомотивния машинист, а срещу чиновническото безхаберие във ведомствата. Той обяви, че му е нужно още малко технологично време, за да завърши пъзела в личното си разследване за причините на инцидента.

По повод разрешаването на случая, Вичев заяви, че високо платените държавни чиновници вече са написали сценария, според който следователят няма да приключи работата си за 2 месеца, след което ще поиска още два и още два. Тогава щял да бъде написан един литературен роман, дълъг колкото Айфеловата кула, ще бъде внесен в прокуратурата, а към 3000 година щяло да има становище на съда, което щяло да гласи: Вина има, виновни няма.

Съпругът на Мая Машева, изгоряла при пожара във влака София–Кардам, Борислав Вълчев, на свой ред поиска ескпертиза отвън, за да се определят причините за трагедията от нощта на 28 февруари. Той поиска отговорност и оставки от министъра до хората, пряко засегнати в трагедията. Според Вълчев шафнерът ще бъде изкупителна жертва. Съпругът на Мая Машева призова в България нещата да се случват, както в останалите европейски страни – бързо, точно, ясно. За племенницата на Мая Машева, Биляна заяви, че основният проблем според нея е техническа неизправност и некомпетентно поведение на персонала на влака. Тя посочи, че не изключва и умишлен палеж заради бързината, с която се е разразил пожара.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5227 |08.03.2008 Георги Първанов: Бях в Симитли, но не за вълци. Стига спекулации! . 3| 5226 |08.03.2008 ВМРО иска Национална гвардия . 0| 5264 |08.03.2008 Желязната лейди в болница . 10| 7634 |08.03.2008 Корупцията трепери, погват я „Зелени Балкани" и синът на вицепрезидента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads