Реклама / Ads
46| 6958 |29.05.2012 НОВИНИ

Висш магистрат бил информаторът на Брендо

.
Цветан Цветанов
Висш магистрат, който вече е извън системата, ще бъде разследван за изтеклата към Евелин Банев-Брендо оперативна информация. Това съобщи в Пазарджик министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БНР.
 

Припомняме, че на пресконференция вчера вицепремиерът обяви, че са задържани общо 30 души в т.нар. акция „Кокаинови крале", провела се в няколко страни от ЕС, включително и България. 15 от арестуваните са българи, които са внасяли кокаин в Италия. Сред тях е и Евелин Банев - Брендо, който бе задържан на 16 май в района на Созопол.

 

На вчерашната пресконференция Джузепе Джорджино от спецзвеното на карабинерите в Милано обясни, че ако не е имало изтичане на информация, спецакцията е можело да завърши с по-добри резултати.

 

Цветанов уточни, че още днес ще изпрати писмо до главния прокурор, за да бъде информиран за всичко, което е иззето и намерено, както и за това, което ще бъде предприето за извършване на съответните проверки.

 

Когато открихме документи при задържането на Брендо, се разбрахме до реализацията, която ще правим заедно с представителите от Европол и Италия, да не предприемаме абсолютно никакви действия. Затова смятам, че в днешния ден той вече ще бъде информиран за всичко, което е иззето и намерено, разясни Цветанов.

 

Вицепремиерът не отхвърли възможността в близките дни да има арест на магистрат, пояснявайки, че  това вече е от компетентността на прокуратурата. Цветанов допълни, че става дума за човек с дългогодишен опит в системата, но отказа да уточни каква е причината той да бъде извън нея в настоящия момент.

 

В процеса на разследването най-тревожното е, че цялата документация, обменяна между партньорите от България, Швейцария, Испания и Италия, беше намерена в колата на Брендо, поясни още Цветанов.

 

Според него лицата, които са участвали в работата по случая, би трябвало да дадат обяснения за това как документите са попаднали в Евелин Банев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 8394 |28.05.2012 Цветанов: Брендо е върхът на кокаиновата мафия у нас . 21| 6038 |21.05.2012 Нямало връзка между Брендо и "Перачите" . 8| 7375 |19.05.2012 Брендо работел за "Камората" . 4| 7990 |18.05.2012 Очите, Хамстера и Брендо крадат бизнеса на Таки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads