Реклама / Ads
50| 7208 |17.09.2012 НОВИНИ

Вицепремиер не можел да пляска Русия; дори Китай не го бил правил

.
Румен Петков
Дебнат ни заплахи; идват ядрен и космически тероризъм. Риториката може да доведе дори до военни действия, предупреди Паси и посочи като пример Грузия.
 

Характерът на престъпността претърпява генерална промяна, в областта  на тероризма развитието е особено бързо, констатира по НТВ ексвътрешният министър и депутат от БСП Румен Петков. Случаят, който ни боде очите сега, е достатъчно показателен. Преди години имахме практиката израелските туристи да бъдат обслужвани по по-специфичен начин, очевидно това е занемарено през последните години, обясни той. Застраховка няма, но ние не сме погледнали сериозно и убедително на предупрежденията, категоричен беше социалистът.

На 11 септември 2001 г. започна ново геополитическо летоброене, каза ексвъншният министър Соломон Паси. Хвърлянето на обвинения напосоки не би било коректно, но още в началото на годината е имало много ясен сигнал от израелските служби въз основа на хванат от тях пакет, предназначен за София. Ние сме и винаги ще бъдем под заплаха. Ядрен и космически тероризъм са непосредствените заплахи тепърва, продължи той.


Соломон Паси

Това, което д-р Паси каза, е много важно, съгласи се Петков. Нямаме координация между службите, продължи той. Информационните потоци не се центрират. Това е лошо за страната, но не е уместно да се катерим по гърба на правителството, не е уместно. Все пак не трябва да се премълчават и нещата, каза Петков и призова да се оценят процесите в Близкия изток и в Арабския свят.

Да се говори с агресия за Русия и за традиционни партньори в икономиката и енергетиката не е уместно, каза още Петков. Когато една страна едностранно прекрати договор, логично е другата да си поиска неустойките. Войната в Грузия преди години беше причинена от множество действия, но също и от риториката. Не може един вицепремиер да пляска руснаците, не го е позволявал дори Китай, а това може да предизвика огромен бумеранг, предупреди Паси. Петков пък нарече действията на правителството за АЕЦ "Белене" престъпление.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 72| 5754 |03.07.2012 Пощадили ни с тока; увеличението можело да е с 30% . 42| 7489 |15.06.2012 Огнян Донев се гласял за вицепремиер на Кунева . 21| 6325 |31.01.2012 Синодът не можел да мисли за оставки на цели 11 души . 13| 4991 |23.12.2011 Старата ПГ на Атака можела да се възстанови

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads