Реклама / Ads
3| 3790 |05.04.2017 НОВИНИ

Вицепремиерът Янев: Не върша чистки в МО

.
”Служебното правителство е от експерти и затова не може да се говори за политически уволнения”, заяви пред МО служебният министър на отбраната и вицепремиер Стефан Янев. Той коментира обвиненията, че върши чистки и назначения на хора без компетентност в МО.
 
"Няма човек, който да е уволнен без ясни критерии за нарушения, които са извършени и, за които е трябвало да бъде уволнен. Същото е и за назначенията", обяви той.

Янев не отговори конкретно на твърденията на водещия, че се вършат назначения на важни позиции и то при спечелени избори, без да се даде възможност на следващия екип да си подбере служитебите.

 

Слежубният министър не отговори на въпроса колко души е уволнил, но потвърди, че всички търговски дружества със сменени ръководители "заради лоши финансови резултати".

 

"Освен в търговските дружества в администрацията има уволнени още двама или трима души и то с основание. Тагарев беше предупреден, че в Института, който той оглавяваше се извършват определени нарушения.

 

Например те са подменяли определени спецификации по отношение на самолети и бойни машини за армията. Впоследствие, при прекратяване на обществена поръчка за компютри забелязахме, че спецификацията не е достатъчно ясно направена.

 

Конкретният повод за уволнението на Тагарев е факта, че поръчката за тези компютри на стойност 2 млн. лева може би е направена, за да спечели определена фирма", заяви Янев.

 

Той съобщи, че след проверките в МО са изготвени няколко доклада за нарешения, допуснати при предишния министър.

 

Янев заяви, че "Терем" е "без пари и без договори" и препоръча да бъде питан предишния министър къде са парите от сметките.

 

"Не изпълнявам ничии нареждания. Постановлението за бежанците е направено по силата на инерцията да изпълняваме директивите на ЕС, но то не отразява националния интерес. Това, което ще направим, е режимът на интеграция да отразява националния интерес", каза той по повод отмененото постановление за бежанците.

 

"Не бих казал, че е под диктовката на Румен Радев, но може да се свърже с негови публични изяви по време на президентската сампания. На всички представители на кабинета беше ясно, че този въпрос трябва да бъде решен. Не вярвам отмяната да бъде "заложена бомба", защото ще се опитаме да поставим нещата на принципна основа. За съжаление Европа няма добри практики и в момента ние даваме добър пример и на Европа", обяви Янев.

 

Той избягна отговор на въпроса дали след края на служебното правителство ще получи пост в президентството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3828 |04.04.2017 Семерджиев: Прокуратурата ми повдига обвинение за това, че си върша работата . 10| 18329 |04.04.2017 П. Симеонов: Когато еврофондовете свършат, свършва и Борисов . 1| 3717 |31.03.2017 Яне Янев: Не мога да бъда един от безличните депутати . 2| 3874 |24.03.2017 Стефан Янев: Сигналите за купуване на гласове са малко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads