Реклама / Ads
0| 3530 |14.04.2021 НОВИНИ

Вицепрезидентът за Борисов: Определени политици имат комплекс от личността на Румен Радев

.
Вицепрезидентът Илияна Йотова Източник: БГНЕС
Това, че определени политици имат страх и комплекс от личността на Румен Радев си остава за тяхна сметка.
 

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по повод днешното изказване на премиера Бойко Борисов, който заяви, че ГЕРБ ще предложи друг министър-председател.

 

"Думите на Борисов нямат значение с днешна дата. И преди сме слушали политици, които заявяват, че искат да са обединители", обясни тя.

 

Йотова изрази надежда страната ни да има стабилно правителство. Според нея процесът по формирането му зависи изцяло от политическите партии и от това, около какво ще се обединят. Тя очаква от 45-ото Народно събрание да върне авторитета на българския парламент.

 

„Да има парламент, който произвежда политики, необходими за България. Да се върне авторитета на българското Народно събрание, което беше загубено през последните години, а това е важно, защото България е парламентарна република“.

 

Йотова призна, че процесът по съставяне на ново правителство вероятно ще е труден, но всичко зависи от политическите партии и от това около какво ще се обединят.

 

„Ако се обединят само от политически сметки за оцеляване, очевидно е, че по-добрия вариант ще бъдат нови избори. Ако действително намерят силите да изпълнят определени приоритети, от които всички ние се нуждаем в момента, за да я има стабилната държава, за която говоря, тогава нека да съставят стабилно правителство. Всичко е в техни ръце“, каза тя.

 

Готово ли е президентството с вариант да състави служебен кабинет, ако 45-тото Народно събрание не излъчи редовно правителство?

 

„Очевидно, като всяка една сериозна институция, ние сме готови за всеки един вариант. Не можем да си позволим да оставим страната, която се намира в толкова тежка криза, в един вакуум, било то политически, институционален и във всяко едно друго отношение“, каза Йотова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 3772 |14.04.2021 Борисов: Ще предложа друг премиер, натовски настроен . 11| 7161 |07.04.2021 Д-р Михайлов за Борисов: Един възпроизведен, възкръснал на трона Ганьо . 3| 3128 |07.04.2021 Родители към Борисов: Пуснете децата, само ние ги затваряме като първа мярка за борба с COVID-19! . 21| 5335 |05.04.2021 El Periodico за Борисов: Репутацията на ”Батман” спада
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads