Реклама / Ads
12| 5555 |19.10.2013 НОВИНИ

Вицепримиерът Златанова: Усвоили сме 38,23 от европейските средства към 15 октомври

.
Няма опасност от спиране на европейски средства, програми, нито на проекти. Тъкмо напротив, трябва да кажем, че към 13 март имаме усвояване от 27,15%, а към 15 октомври то е 38,23%. Това каза вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова в предаването „Факторът Кошлуков” по ТВ7.
 

По думите й договарянето и изпълнението на проектите е продължителен процес, а спечелените или загубени средства не са заслуга нито вина на едно-единствено правителство.

„Те са много добра тренировка по тиймбилдинг за българската политическа класа. Много са грозни тези спекулации с това политизиране, това монополизиране на европейските фондове. Факт е, че системите за управление и контрол на европейските средства в момента работят добре и работят и благодарение на активното, постоянно и настоятелно партньорство на Европейската комисия”, допълни Златанова.

Няма държава, която благодарение само на европейските фондове да е успяла да си набави икономически растеж, който е нужен. Давате си сметка, че това е въпрос, както казахте и вие, на преки чуждестранни инвестиции и на бизнес-климат. Давам си сметка, че това с бизнес-климата е задача и на правителството, в което аз участвам, каза още вицепремиерката.

Но европейските фондове имат своето място. Наскоро направихме в Брюксел едно сериозно представяне на постигнатото досега пред брюкселската аудитория, ако мога така да кажа. Знаете ли, това са стотици сгради, детски градини, санирани училища, университети. Това е софийското метро, на което се возят, без преувеличение, милиони граждани. Допринасят изключително за качеството на околната среда в столицата. Това са екоавтобуси и други транспортни средства, закупени за много български градове, които отново подобряват и транспортните услуги, и качеството на околната среда. Имаме повече от 100 000 българи, които са намерили работа благодарение на оперативните програми и подкрепени от Оперативна програма „Човешки ресурси”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5115 |14.10.2013 Златанова: Предвиждаме 508 млн. евро за наука . 42| 5409 |12.10.2013 Златанова: ГЕРБ лъжат за еврофондовете . 15| 5535 |01.10.2013 Министър Златанова: Бюрокрацията е проблем номер 1 . 11| 4930 |20.09.2013 Златанова: Драматично ниско е доверието в съдебната система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads