Реклама / Ads
1| 5249 |19.05.2010 НОВИНИ

Вицета на Бойко раздвоени за Танов, Генерала ги нахока

.
След като Цветан Цветанов обяви война на Ваньо Танов, другият вицепремиер в правителството на Бойко Борисов Симеон Дянков одобри работата на митниците.
 

Министърът на финансите Симеон Дянков каза, че е доволен от работата на Ваньо Танов и той ще остане директор на митниците. Акцизът на цигарите ще остане такъв какъвто е, предложението да има промяна на акциза не е добро, каза министърът. По начина, по който го вдигнахме, осигуряваме три години да не го вдигаме, каза той.

Българското правителство няма кой знае какво да научи от страни като Бразилия, Перу, Доминиканската република. Това каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков на пресконференция в Министерски съвет. Дянков коментира думи на президента Георги Първанов вчера в Мадрид. Той заяви, че си е направил труда да извади данни и за 2009 г. икономиката на Бразилия е на минус 0.2 %, на Перу на плюс с 0.8 %, а не 5.6 %, а за Доминиканската република все още няма официални данни.
Няма магия за хората, които разбират от икономика, за избягване от кризата, бе категоричен Дянков.

След различните мнения на двамата минитри премиерът Бойко Борисов се намеси решително и заяви, че не приема ведомствата да се коментират едни други по медиите. Той допълни, че е разпоредил на Ваньо Танов всичко, което е достигнало до него, да бъде дадено на прокурор, без значение какви имена са замесен. Министър-председателят подчерта, че ако ген. Танов не си свърши работата, ще носи сам отговорността. Въпреки това Борисов изрази надежда, че Танов ще го послуша.

В коментар на разменените реплики между шефовете на МВР и Митници, премиерът каза, че би се тревожил, ако митничар и граничен полицай се сдружат, защото в момента най-доброто е „да се дебнат докрай”.
С това, което сме планирали през следващите седмици, ще поставим на място организираната престъпност, каза премиерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5505 |18.05.2010 Крадат общински имоти с фалшив подпис на Бойко Борисов . 12| 4888 |16.05.2010 Социалисти кръстиха улица на Бойко Борисов . 54| 4800 |05.05.2010 Бойко се смили: ДДС остава 20%, праща министрите в метрото . 0| 4958 |29.04.2010 Яне съгласен с Бойко: Оставка за всички

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads