Реклама / Ads
46| 4998 |22.07.2013 НОВИНИ

Вивиан Рединг: Съгласна съм с протестиращите

.
Вивиан Рединг
Съгласна съм с всички граждани, които протестират на улицата, защото те искат стабилни институции, независима съдебна власт, силна борба срещу корупцията. Наистина съм убедена, че демокрацията не може да бъде построена върху олигархията от старо време. Това не е възможно. Трябва да излезеш от това и да построиш модерна система, където Европа ще бъде с теб.
 

Това посочи пред журналисти зам.-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по правосъдието Вивиан Рединг след среща с президента Росен Плевнелиев.

„Политическите партии трябва да отиват към бъдещето, а не - към миналото, защото бъдещето, новите хора, новите начини за правене на нещата са единственият начин. Във времена на нестабилност, всички, които носят отговорност в нацията, би трябвало да обединят усилия, и да се опитат да изведат страната от нестабилността. Това ще е хубаво за гражданите и за новото поколение. Аз наистина апелирам към онези, които носят отговорност, да се обединят, да забравят миналото и да работят за бъдещето", добави Рединг.

„От няколко години насам, при различни министри от различни партии, помагах на тази държава да построи тази независима съдебна власт, която е основа за гражданите, които трябва да имат възможност да вярват на съдебната си власт, на независимостта на съдиите. Това е основа за икономиката, защото ако някой иска да инвестира, трябва да има правна сигурност, защита, че ако нещо се обърка, тази инвестиция може да отиде в независим съд", обясни Вивиан Рединг.

Имах огромната чест да се срещна с президента на България и трябва да кажа, че у него намирам човек, който обича да дава решения на проблемите. Казах му - да направи всичко възможно, за да се намери консенсус между политическите партии.

„Гражданите, обществото и икономиката разчитат на твърди институции. Това е необходимо. Вярвам, че утрешният диалог не е политически, а е обществен. Всички хора с добра воля и вяра са поканени да бъдат там. Ние, политиците, ще направим нещо, което политиците не знаят – ще слушаме и ще отговаряме на въпроси, а не да държим големи речи. Нямам търпение. Благодарна съм на президента ви, че ще представи този диалог. Това е година на гражданското общество, на гражданите и е задължение на политическите лидери да слушат това, което гражданите имат да кажат", заяви Рединг.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4785 |22.07.2013 Светият Синод помоли за съдействие за Закона за вероизповеданията . 84| 5874 |22.07.2013 Борисов: ГЕРБ се връща в парламента! . 10| 4462 |22.07.2013 Президентът приветства решението за "Хизбула" . 234| 16054 |22.07.2013 Отворено писмо до главния прокурор Сотир Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads