Реклама / Ads
11| 6877 |08.11.2019 НОВИНИ

ВКП разпореди проверка срещу Гешев по сигнал на БОЕЦ

.
Иван Гешев
ВКП разпореди на Специализираната прокуратура да извъши проверка по сигнал на БОЕЦ за извършени от Иван Стоименов Гешев престъпления срещу правосъдието! Това написа във Фейсбук лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев. Ето какво още съобщава той:
 

ИВСС отговори и не отрича данните, които сме представили!
ТОВА Е МНОГО ВАЖНО! В момента срещу Гешев има образувана проверка в СП за престъпления срещу правосъдието, което означава, че той не отговаря на изискванията на ЗСВ, като кандидат за главен прокурор!

 

От публикуваните от БОЕЦ документи, както и от огласените от Биволъ записи става ясно изключително циничният начин по който Гешев води пазарлъци с обвиняемите по мегаделото „НЕДОСЕГАЕМИТЕ“, както и неправомерните му действия по раделяне на делото с цел избягване на ефективни присъди за част от обвиняемите! Гешев извършва и още едно тежко престъпление в хода на делото, като осуетява наказателното преследване срещу Камелия Господинова и още един от групата привлечена първоначално, за което той се споразумява с тартора на ОПГ-то (ясно се чува в записите) те да бъдат „извадени“! От официалният отговор на ИВСС е видно, че точно това се е случило. Срещу тези лица няма внесени обвинителни актове, нито сключени споразумения. В същото време са привлечени, като обвиняеми!

 

Чл. 288. Раздел – „ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ПРАВОСЪДИЕТО” от Наказателни кодекс гласи: „Орган на властта, който пропусне да изпълни своевременно длъжностите, които му налага службата относно наказателно преследване, или по друг начин осуети такова преследване с цел да избави другиго от наказание, което му се следва по закон, се наказва с лишаване от свобода до три години и с лишаване от правото по чл. 37, точка 6.”

 

КАКВО се е случило с тях тогава и на каква цена? Всички тези детайли са описани във внесеният от нас сигнал. До дни ще внесем и допълнителна информация и данни, като ще изискваме от прокуратурата да привлече и разпита, в качеството им свидетели по образуваната проверка Ваня Несторова, наблюващ прокурор по онова времена делото от ВКП и Тошко Тодоров – бивш шеф от НАП в ресорният отдел за финансови престъпления.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4261 |08.11.2019 За Цацаров и Гешев президентът е изпълнил конституционните си задължения . 2| 5262 |08.11.2019 Шефът на ВАС: Чест прави на президента, че обяви решението си за Гешев в разумен срок . 5| 4296 |08.11.2019 Нинова за избора на Гешев: Състезание с един кандидат не е състезание . 5| 4681 |08.11.2019 Критиките за Радев и защитата на Гешев започнаха в ранни зори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads