Реклама / Ads
2| 4480 |11.10.2018 НОВИНИ

Владимир Дончев: Подаръкът на Гергов за 42 млн. е престъпление

.
Владимир Дончев
Да си го кажа ясно! Подаръкът на Гергов за 42 млн. лично от Борисов е престъпление. Самата схема, по която Гергов е придобил дружеството, в чиито активи се води имотът в центъра на морския град е с недовършен фактически състав и има порок. Т.н. дупка в центъра на Варна представлява древна Археология, която Гергов нагло е поразчистил(пак престъпление) и превърнал в паркинг.
 

Огромните каменни блокове на крепостната стена ще избодат очите на варненци. Т.е. “дупката” е ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ. Всеки във Варна го знае. Кметът няма да си сложи главата в торбата ако не му е наредено от най-високото място. Освен, че е нагла и престъпна тази сделка е и откровено глупава като политически ход. Задкулисната цел е политическа договорка Борисов-Гергов и някакъв опит за отстраняване на Корнелия и овладяване на червената партия.

 

Първо, Гергов с никой не дели и в случая ще подхвърли трохи от милионите на Борисов на съпартийци във войната с Нинова. Второ, сделката е толкова оцапана, че по-скоро ще консолидира червената маса срещу Гергов. Червените съветници във Варна не подкрепиха сделката. Трето, новият опит (след миналите избори) на Борисов за заиграване с почетния консул на Русия в Пловдив само ще го злепостави като ненадежден партньор в НАТО и ЕС.

 

Тогава договорките бяха задкулисни, а сега са направо публични. Общественият отзвук от тази машинация в условията на остър дефицит на средства за социални плащания и недоволство от повишаването на цените газа и топлоенергията ще е тежък за управляващите. Въпросът е струваше ли си всичко това, за да услужи Борисов на Гергов? Поредната схема ли е това или опит за договорка с определени сили извън европейската орбита с по-дългосрочен ефект?

 

Бившият депутат Владимир Дончев, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6745 |01.10.2018 Бивш шеф на британското разузнаване: Съжаляваме, че помогнахме на Владимир Путин . 6| 4174 |10.09.2018 Вицепремиерът Дончев: Към момента Николина Ангелкова запазва поста си . 5| 4052 |15.08.2018 Томислав Дончев: Някой не си е свършил работата за Търговския регистър . 16| 7405 |06.07.2018 Владимир Тодоров: Нещата, които Босия говори, са неадекватни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads