Реклама / Ads
18| 12754 |17.11.2014 НОВИНИ

Владимир Кличко: С такъв простак като Пулев никога не съм се бил

.
Владимир Кличко защити световната си титла в брилянтен стил. Победи въпреки многото фенове на Кубрат Пулев. "Мачът беше много мръсен. Бях щастлив да се бия в Хамбург, в града, в който дебютирах в професионалния бокс. Моите фенове ме подкрепят много години тук и им благодаря", каза Кличко в интервю за "Советский спорт".
 

-Феновете на Кубрат Пулев в залата обаче бяха повече от твоите?


-Ако трябва да бъда честен, това ме изненада. Не очаквах толкова много български фенове. Те аплодираха силно и шумно Кубрат Пулев, доминираха над останалата част в залата. Но за мен е още по-лесно, когато залата е срещу мен. Тогава ти трябва да се доказваш не само срещу своя противник, но и срещу феновете му, тогава мотивацията е още по-висока. Така че си мисля, че феновете на Кубрат Пулев бяха плюс и за мен.

 

-Какво ще кажеш за резултата?


-Пулев е един много добър боец, трябва да му се отдаде дължимото. Той е добре подготвен, надяваше се да спечели, беше сигурен в това. Държеше се обаче жестоко преди двубоя, затова исках възможно най-бързо и ясно да му отнема надеждите за победа. Много се радвам, че го направих бързо и убедително.

 

-Кога осъзнахте, че всичко ще мине, както бе планирано?


-В петия рунд. Когато след този удар ми стана ясно, че Пулев няма да се изправи.

 

-Изглежда всичко се изясни още в първия рунд?


-Знаеш ли...когато той пропусна първия удар бях много изненадан, че се изправи и беше в състояние да продължи да се бие. Това показва, че той е добър боксьор и се намира високо в класирането. И трябва да бъде взет насериозно.

 

-В двубоя Кубрат Пулев търсеше много клинчове. Понякога изглежда играеше доста мръсно?


-Да, боят беше много мръсен. Имаше много забранени удари. Пулев се вкопчваше в мен като в дърво и не ме пускаше, реферът беше принуден да ни разделя. С една дума - мръсотия.

 

-Вие сте се били срещу различни съперници - някои от тях нормални, други са били простаци (б.р. - журналистът използва думата хам..., която се превежда като хулиган, простак, дебелак, нахалник).


-Разбирам въпроса. Такива простаци като Пулев сред моите съперници не е имало. Ще бъда честен, това поведение не съответства на реалността, на неговите изявления, които не съм виждал и чувал. И не съм очаквал да видя и чуя от Пулев. Аз наистина харесвам начина, по който той се появи на пресконференцията. Жалко е, че трябваше да отиде в болница. Искрено му желая добро здраве. Ако той беше дошъл, щях да му кажа много неща.

 

-Но признавам, че грубото поведение на опонента ни показа този Кличко, който не бе наблюдаван в продължение на дълъг период от време. Ти напада силно и бурно.

 

-Естестествено, че бях повлиян от думите му. Имах голямо желание да нокаутирам Пулев. И е много трудно да противодействаш на емоциите. Не исках да отстъпвам назад, исках да вървя напред и да атакувам. Наистина трудно ми бе да сдържам емоциите, въпреки че знам, че те само вредят на ринга..

 

-Но същите емоции не ви попречиха да изпратите три пъти в нокдаун Пулев, а след това да го нокаутирате?-


-Надявам се да си е взел поука за в бъдеще. Както Дейвид Хей, който след нашия бой стана много по-добър - имам предвид като човек.

 

-Владимир, на ринга бяхте такъв, какъвто по-рядко сте виждан - по-малко предпазлив от обикновеното, много по-хазартен, бърз, открит...


-Благодаря за комплимента (смее се). Но не мога да обещая, че ще бъда еднакъв във всяка една битка.

 

-Какво ви предстои сега?


-Известно време ще се посветя на личния си живот - раждане на първото ми дете, това за мен е много сериозно нещо. Мисля си обаче, че между март и май би трябвало отново да се кача на ринга. На този етап изключвам варианти следващи съперници да ми бъдат Дерек Чисора и Тайсън Фюри, изключвам още Донта Уайлдер по обясними причини, те все още не са се боксирали помежду си. Налице е Дженингс, както и Поветкин, който постигна две впечатляващи победи. Трябва обаче да попитаме и феновете срещу кого искат да ме видят.

 

-Ако ги питате, вероятно ще кажат Шанън Бригс?


-Сериозно ли?

 

-Да, във форумите пишат, че: "този клоун е време да получи урок".


-Знаете ли, Бригс каза нещо любопитно. Звучи горе долу така. Защо Пулев стигна до мач с Кличко, след като българинът има по един мач на година и се бие с противници, които имат по 21 победи и 23 загуби. С какво по-лош е Бригс, който има по седем мача на година и всички ги печели с нокаут. Съгласете, се Бригс е прав.

 

-Може ли бой с Бригс да се превърне в реалност?


-Дали ще има такъв? Не мога да отговоря с твърдо "да". Но той е един от десетте най-добри в класацията, наскоро отпразнува петдесетия си нокаут. Така че е в списъка с възможните претенденти.

 

-Владимир, ти спомена, че раждането на първото ти дете е най-важното нещо, което ти предстои. И това е причината Хейдън да не бе в залата.

-За нея това бе труден момент, не успя да бъде с мен в Хамбург. Всъщност, тя е една от най-големите ми фенове. Говорихме по телефона няколко пъти.

 

-Тя те поздрави или направи разбор на мача?


-Поздрави ме, разбира се (смее се). И ми напомни, че трябва да се прибера възможно най-скоро, за да не пропусна раждането. Честно казано много се радвам, че ще имам възможност да присъствам на раждането.

 

-Какво чакате, момче или момиче?


-Момиче, това не е тайна.

 

-А име на момиченцето избрахте ли?


-Името трябва да е международно, имаме няколко варианта, но все още не сме взели крайното решение. Никога не съм мислил, че е толкова трудно да изберете име на дете.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 9905 |16.11.2014 Кличко: Исках да ударя Пулев лошо, да го бия тежко . 0| 6845 |12.11.2014 Синдикалист пред Фрог: Владимиров ще спре кадруването в БДЖ . 5| 4854 |09.11.2014 Кличко: Пулев е много самоуверен и не знае какво е страх . 4| 4387 |06.11.2014 Кобрата към Кличко: Аз съм бърз, опасен и безмилостен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads