Реклама / Ads
2| 4176 |26.07.2019 НОВИНИ

Владимир Петров: Управляващите са слепи за проблемите на гражданите във „Връбница“

.
Управляващите са слепи за проблемите на гражданите в района. Това заяви кандидатът на БСП за кмет на ”Връбница” Владимир Петров. Той се включи в поредното протестно шествие на живеещите в ”Обеля-1” в четвъртък вечерта. От началото на седмицата всеки ден хората от квартала се събират и провеждат шествие, с което изразяват недоволството си от застрояването на междублоковите пространства и зелените площи, от лошата инфраструктура в квартала, от липсата на места в детските ясли и градини и на паркинги.
 

"Поредният наш протест в "Обеля-1" получи много сериозна подкрепа. Омбудсманът на Република България Мая Манолова прояви сериозен интерес към нашите проблеми и се включи в шествието ни, каза Владимир Петров. - Всички будни граждани от квартала, които отново се събрахме да протестираме, имахме възможност да споделим с нея нашите тревоги.

 

Тя отдели достатъчно време и желание да се запознае лично и на място с проблемите ни. Всички заедно обиколихме обекти и места в "Обеля-1", на които, според нас, има нередности и нарушения. За разлика от кмета на района и от управляващите в София, Мая Манолова обърна внимание на гражданите, изслуша ги и чу притесненията и недоволството им. А това по принцип е първият знак, че един проблем може да бъде решен. Защото, когато онези, от които зависи отстраняването на нередностите и несправедливостите в квартала ни, се правят на слепи и не искат да ги видят, няма как да ги отстранят. Отдавна е ясно, че гражданите в квартала не можем да разчитаме на тях. Ще им покажем, че и те вече не могат да разчитат на нашето доверие".

 

Владимир Петров добави, че ще продължи да подкрепя гражданите в справедливите им протести срещу бездействието на кмета на района и категоричния му отказ да чуе за проблемите им. "Очевидно това е стил на работа на управляващите досега, тъй като видях, че и кметът на София Йорданка Фандъкова не се вълнува от проблемите на гражданите, коментира той. - Аз участвах и в протеста преди сесията на Столичния общински съвет на улица "Московска" №33 в четвъртък. Кметът Фандъкова нито слезе при нас, за да чуе за проблемите ни, нито изпрати нейни представители. Подкрепа получихме единствено от омбудсмана Мая Манолова. Тя разговаря с всеки от нас и беше безкрайно права, че Столична община не може да си позволи да противопоставя едни граждани на София на други граждани на София. Работата на администрацията в общината е да намира най-правилните и добри за хората решения, но не го прави, за съжаление".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6042 |26.07.2019 Манолова: Управляващите се опитват да ме сплашат, медиите им ме атакуват . 0| 4329 |25.07.2019 Калоян Паргов: Управляващите в Столична община пилеят парите на софиянци . 7| 4684 |22.07.2019 Проф. Иво Петров: Здравна реформа у нас досега нямаше . 11| 5760 |04.07.2019 Владимир Береану: Западните страни са готови да подкрепят Кьовеши

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads