Реклама / Ads
42| 5726 |19.07.2013 НОВИНИ

Владимир Писанчев е новият шеф на ДАНС

.
Владимир Писанчев Източник: Булфото
Народното събрание избра Владимир Писанчев за председател на ДАНС. 115 народни представители гласуваха, от които „за” – 104, „против” – 1 и „въздържали се” – 14. Владимир Писанчев положи клетва като председател на ДАНС.
 

Един от основните принципи на ДАНС е политическата независимост. Агенцията не служи на политическите партии, тя служи на хората. Това каза кандидатът за председател на ДАНС Владимир Писанчев по време на разискванията за избора му. Важно е да се обърне внимание на координацията на службите в страната - и в тази връзка голяма роля ще има Съветът по национална сигурност към Министерски съвет.

Икономическата криза е основната заплаха пред нацията. Обедняването води до престъпност, каза Писанчев. След атентата на летище Сарафово България е друга, ще се анализира внимателно, ще се създадат адекватни мерки.

По отношение на трансграничната организирана престъпност е необходимо засилване на връзките между страните в региона, каза Писанчев.

Особено внимание смятам да отделя на медийната политика, 99 % от работата на агенцията е неизвестна за хората. Повишените изисквания за прозрачност може да се постигнат и чрез медийната политика, ще се създаде звено, което ще контактува с медиите, каза още Писанчев.

Кризата води до намаляване на заплатите, безработица, ниска раждаемост. Това ограничава възможностите на държавата и икономическите интереси. Води до увеличаване на престъпността и корупцията.

Особено важно е работата на агенцията да бъде насочена към данъчните престъпления, контрабандата, корупцията, организираната престъпност, обясни Писанчев. Работата на ДАНС трябва да бъде насочена към недопускане на дейности, които водят до социални, религиозни и етнически напрежения.

Основна задача на агенцията в момента е преминаването на бившата ГДБОП към ДАНС. Създадена е организация за преминаване на служителите към ДАНС. С наличния ресурс ще можем да приключим този процес до края на 2013 година.

ДАНС поддържа активно международно сътрудничество. В този формат особено се обръща внимание на международния тероризъм, каза още той.

Владимир Писанчев е роден през 1963 г. в София. Магистър е от СУ „Св. Климент Охридски”. Започва работа в дирекция „Оперативно издирване” на МВР през 1992 г., а година по-късно е назначен в НС „Сигурност” – МВР, където преминава през всички нива на служебната йерархия.


Започнал работа в ДАНС, той напуска по собствено желание през октомври 2008 г., когато е директор на дирекция. През 2009 г. отново е назначен като директор в ДАНС, а през 2012 г. е определен за заместник-председател на агенцията. За отлично изпълнение на професионалните си задължения Владимир Писанчев е награждаван многократно.

Писанчев е служителят, окрил делото "Галерия", в което службата за сигурност търси къртица в собствените си редици, като подслушва журналисти и политици. Преди дни част от разработката бе разсекретена.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4761 |19.07.2013 Кадиев: Не мога да подкрепя кандидатурата на Писанчев . 7| 5045 |19.07.2013 Днес гласуват Писанчев за шеф на ДАНС . 17| 5002 |18.07.2013 Орешарски си хареса Писанчев за шеф на ДАНС; предложи го . 17| 6375 |16.07.2013 Владимир Писанчев: Делото "Галерия" е мит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads